Hurum – en Nasjonal turistveg?

Det finnes fortsatt veger som ikke bare har som hensikt å ta deg raskest fram. Nasjonale turistveger er vakre kjøreturer litt utenom det vanlige. Hurum Venstre ønsker å jobbe for at Hurum kan bli en Nasjonal turistveg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Raste- og utsiktsplassen Kjeksa nær Bud i Fræna, Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen. Plassen gir et flott utsyn over havområdet Hustadvika. Arkitekt: 3RW - Jakob Røssvik. Landskapsarkitekt: Smedsvig.

Raste- og utsiktsplassen Kjeksa nær Bud i Fræna, Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen. Plassen gir et flott utsyn over havområdet Hustadvika. Arkitekt: 3RW – Jakob Røssvik. Landskapsarkitekt: Smedsvig.
Foto: Per Kollstad

Hver av de 18 strekningene har sitt særpreg og sine egne fortellinger.

Statens Vegvesen legger vegene til rette for deg som reiser. Dette gjøres med spektakulære utsiktspunkter, servicebygg, parkeringsplasser, møbler, stier og kunst. Dristig og nyskapende arkitektur i storslått natur er Nasjonale turistvegers særpreg.

Hurum Venstre ønsker å jobbe for at Hurum kan bli en Nasjonal turistveg – den første på Østlandet. Vi vil utvikle området med veien som nerve.

 Detalj av Tungeneset rasteplass og utsiktspunkt i midnattslys i slutten av juni, Nasjonal turistveg Senja. Arkitekt: Code arkitektur as.

Detalj av Tungeneset rasteplass og utsiktspunkt i midnattslys i slutten av juni, Nasjonal turistveg Senja. Arkitekt: Code arkitektur as.
Foto: Steinar Skaar

Vi ønsker å prioritere utvikling som bygger opp under vår strategi om reiseliv/turisme. På sikt ønsker vi å søke om å bli tildelt status som «Nasjonal turistveg». Tidligst i 2023, gjennom Nasjonal transportplan. I mellomtiden vil vi jobbe med de samme kriterier som ligger i forutsetningen for å bli dette: Topografi: Fjell, kyst, fjord, foss. Hva forteller den oss? Hva er eksklusivt?

Dette er en smakebit – Venstre kommer med mer i saken.

Her kan du se 18 eksisterende Turistveger i lyd og bilder. Det vakre bildespillet ligger på Youtube.

Les mer om Nasjonale turistveger

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**