Historisk avtale i Stortinget

Venstre gikk til disse samtalene med det mål å få mest mulig gjennomslag for vår politikk. Resultatet er en god løsning for landet, for demokratiet og for Venstres velgere, sier venstreleder Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


– Det er første gangen i Norge det foreligger en slik politisk avtale mellom regjering og opposisjonspartier. Den avtalen vi presenterer her i dag gir Venstre både gjennomslag og armslag for å gjøre Norge mer grønt og liberalt de neste fire årene, sier Venstres leder Trine Skei Grande.

– Venstre gikk til disse samtalene med det mål å få mest mulig gjennomslag for vår politikk. Den avtalen vi har kommet frem til er en god avtale, både når det gjelder politiske løsninger på en del viktige samfunnsområder som klima, kunnskap og verdiskapning. Resultatet er en god løsning for landet, for demokratiet og for Venstres velgere, sier Skei Grande.

Lofoten og klima

Havn i Lofoten

Foto: Willy Vendeville | Dreamstime.com

– Til alle dere som har ventet lenge i spenning og lurt på hva som skjer med Lofoten, Vesterålen og Senja, har jeg en gladmelding. Vi klarte det. Lofoten, Vesterålen og Senja skal vernes mot all oljeaktivitet de fire neste årene. Her har vi opphevet den politiske tyngdekraften som sier at man må sitte i regjering for å sikre fortsatt vern mot oljeaktivitet i disse sårbare og unike havområdene. I tillegg skal klimapolitikken skjerpes og et stort kollektivløft skal gjennomføres i og rundt byene.

Kunnskap og asylbarn
– Vi skal også få gjennomført et lærerløft i skolen slik vi sa i valgkampen. Den viktigste innsatsfaktoren for å få til en god skole er å sørge for flere gode og kunnskapsrike lærere.

– Vi har fått til en god løsning for asylbarna og begynner nå jobben med å rydde opp i kaoset etter de rødgrønne. Ingen er tjent med at vi har en situasjon der barn sendes ut av landet etter å ha levd vedvarende usikkerhet i inntil 10 år.

Sentrale tiltak for Venstre:
Ulike tiltak for må bekjempe fattigdom blant barn. Vi skal ha en opptrapping av satsingen på rusomsorg og psykiatri.
Klimaforliket skal videreføres og styrkes. Herunder skattefradrag for ENØK-tiltak i hjemmet og kollektivtrafikken i storbyene skal styrkes.
Lærerløftet skal gjennomføres med blant annet bedre etter- og videreutdanning for lærere.
Løsning for asylbarna.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**