Marienlyst som Drammens aktivitetsknutepunkt også i fremtiden

Venstre ser faren ved nedbygging og privatisering av Marienlyst, når det skal bygges boliger på friidrettsbanen. Derfor skal vi sørge for å presse de andre partiene for å sikre en videreføring av det grønne inntrykket og den åpne atmosfæren som alltid har kjennetegnet området.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Utviklingen av Marienlystområdet er en stor og spennende sak, som vil forme byen i overskuelig framtid, på godt eller vondt. Marienlyst kan bli til et fantastisk område for idrett og uorganisert aktivitet, med attraktive torg, aktivitetsarealer og grønt, eller det kan bli mørke boligblokker med private hager. Venstre har en klar formening om retningen for planarbeidet, og målet er at området skal bli mer attraktivt enn i dag og en viktig møteplass i byen.

Dette arbeidet er nå startet, og ved behandling at plansaken i formannskapet sørget Venstre for å understreke at området ikke skal stenges for Drammens innbyggere når det bygges boliger og næringsareal, men at uteområdene skal formes slik at attraktiviteten øker og flere folk vil komme hit for å bedrive organisert eller uorganisert aktivitet. Venstre ser for seg en dobbelt så stor idrettshall, som først og fremst skal brukes av byens idrettslag og skoler. I tillegg vil det bli mulighet for nasjonale idrettsarrangement og messer, men dette er ikke hovedfokus. Hovedfokuset er økt bruk av byens innbyggere. Venstre ser for seg lokaler og utearealer for frivillighet og uorganisert aktivitet side om side med de organiserte lag og foreninger. Vi ser for oss torg med kafeer og yrende liv.

Mange har vært skeptiske til at Marienlystområdet utvikles i samarbeid med private aktører, at dette kan føre til tap av politisk kontroll over prosjektet. Venstre skal jobbe for at dette ikke skjer, men at de viktigste beslutningene hele tiden skal ligge hos ansvarlige politikere. Da kan også dette bli et fantastisk byutviklingsprosjekt, og et av de viktigste vi står overfor de nærmeste årene. Dette vil Venstre være med å forme.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**