Venstre ønsker hybelbåt til Drammen

Drammen kommune har avslått søknad om å legge en studenthybelbåt til byen, uten å la politikerne får ytre seg. Venstre ser behovet for studenthybler og har spurt ordføreren hvorfor ikke saken kom til politisk behandling.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Drammen Venstre stiller følgende spørmsål til ordfører i bystyremøte 29 oktober:

Drammen mangler et betydelig antall studenthybler. Nylig kunne vi lese at det ved studiestart var 300 studenter som stod på venteliste for å få en slik hybel. Dersom Drammen skal ha en ambisjon om å bli en skikkelig studentby, må vi også sikre at det er nok hybler tilgjengelig. Vi må også ha i bakhodet at antallet tilgjengelige studenthybler påvirker den øvrige prisutviklingen på området. Det er veldig bra at studentskipnaden har et mål om å etablere 300 nye hybler ved Øvre Sund. Dette er et tiltak byen skriker etter.
Vi har også vært i kontakt med aktører som ønsker å se på muligheten for å realisere studenthybler i byen, med en noe original vri. Nemlig ved å leie ut lugarer på en båt. En slik løsning vil naturligvis ikke være en permanent løsning, men dersom det faglig sett er forsvarlig kan det allikevel lette utfordringen noe, all den tid byen er i en dyp hybelkrise. Vi har forstått det slik at aktørene har vært i kontakt med kommunen, ved byplan, men at ideen er avslått med estetikk som argument. Et slikt argument alene holder ikke vann, tatt i betraktning byens faktiske behov for flere studenthybler.
Vil ordfører ta initiativ til at det kommer en politisk sak, hvor en ser på alle sider ved en eventuell etablering av en slik løsning?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**