Nei til tidsubegrensa fiskekvoter

Vågan Venstre ønsker forutsigbarhet for både fiskere og for de mange lokalsamfunn som er avhengig av en god fiskeriforvaltning. Løsning på dette mener vi ikke er å finne i tidsubegrensa fiskekvoter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Valfisk

Foto: Privat

Vågan Venstre ønsker å sikre fellesskapet råderett over evigvarende ressurser, derfor er vi glad for at Høyesterett nylig avgjorde at den rødgrønne regjeringa ikke brøt Grunnloven da den i 2007 innførte tidsbegrensning på tildelte strukturkvoter i havfiskeflåten. Vågan Venstre er prinsipielt i mot tidsubegrensa fiskekvoter og vi ønsker at dette også skal være Venstre sin holdning.

Fiskekvoter er kommet for å bli, men hvordan de skal fordeles og håndteres bør diskuteres grundig. Vi mener fiskeri og marine næringer generelt bør vies større plass på den nasjonale politiske dagsorden, og at storting, regjering, partiledelse og fylkeslag har et ansvar for å løfte fram viktige problemstillinger med store konsekvenser for lokalsamfunn langs kysten. Det må uansett ikke være tvil om at Norges viktigste fornybare ressurser skal tilhøre fellesskapet.

Vågan Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**