Espen Ophaug ny leder i Oslo Venstre

Espen Ophaug (41) ble lørdag ettermiddag valgt som ny leder i Oslo Venstre. Han overtar etter Toril Berge som går av etter seks år i vervet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


– Jeg er stolt og ydmyk over at jeg får være med å føre videre det arbeidet Venstre har gjort for Oslo. Venstre har vist gjennom de siste 15 årene at vi har dratt byen i riktig retning, i miljøpolitikken, skolepolitikken, kulturpolitikken, og ikke minst har vi bidratt både i og utenfor byråd til å sikre Oslo en trygg styring og solid økonomi.

Espen Ophaug

Foto: Hans Andreas Starheim

Espen Ophaug er bystyremedlem og nestleder i byutviklingskomiteen i bystyret. Med lang fartstid i partiet, blant annet som nestleder i Unge Venstre og som styremedlem i Oslo Venstre, følte han seg klar til å bli leder av partilaget i Oslo.

– Jeg er innstilt på å lede partiet inn i en spennende lokalvalgkamp i 2015 som jeg tror Venstre har gode muligheter for å lykkes i, sier Ophaug.

Han var i perioden 2009-2012 leder i LLH Oslo og Akershus. Espen Ophaug bor i Gamlebyen i Oslo.

Som ny første nesteleder har årsmøtet i Oslo Venstre valgt Erik Borge Skei (39). Borge Skei er nestleder i bydelsutvalget og leder i miljø-, plan- og samferdselskomiteen, og fra tidligere initiativtaker til Foreldreaksjonen for skoler i Nordre Aker og profilert leder i Grefsen FAU. Han er barnelege, samboer, har fire barn og bor på Grefsen.

Guro Svenkerud Fresvik (33) er valgt som andre nestleder. Fresvik er tidligere aktiv bydelspolitiker i Sagene, og var før det aktiv i studentpolitikken i Oslo. Hun har vært styremedlem i Oslo Venstre i seks år. Fresvik jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved Handelshøyskolen BI og bor på Sagene.

Etter seks år som fylkesleder, de to siste årene også som gruppeleder for Venstre i Oslo bystyre, blir Toril Berge Flatabø i dag takket av som leder i Oslo Venstre. – Fremover vil jeg konsentrere meg om jobben som gruppeleder og valgkampen i 2015, sier Toril Berge Flatabø.

Det nye styret er som følger:
Leder: Espen Ophaug ( Gamle Oslo )
Første nestleder: Erik Borge Skei ( Nordre Aker )
Andre nestleder: Guro Svenkerud Fresvik ( Sagene )
Styremedlemmer: Anders Mathisen Bergsaker ( Nordstrand )
Naomi Ichihara Røkkum ( Frogner )
Christian Grønlie Herzog ( Vestre Aker )
Liselotte Lunde ( Frogner )
Varamedlemmer: Haakon Riekeles ( Vestre Aker )
Gøril Bjerkhol Havro ( Gamle Oslo )
Inge Carlén ( Sagene )
Ingvill Stapnes Elvestad ( Frogner )
Jon-Terje Bekken ( Alna )

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**