Kristiansand Venstre klar for landsmøte

Fredag starter Venstres landsmøte på Fornebu, og i viktige roller finner du representanter fra Kristiansand. Mens Dag Vige har fått plass i redaksjonsnemnda for politiske uttalelser, er Eva Kvelland leder av ordstyrerkorpset. I delegasjonen til Agder Venstre finner du også lokallagsleder Jan Kenneth Stavenes, Roger Fromreide og Torunn Sandvand, alle fra Kristiansand. Hovedtema på årets landsmøte er menneskerettigheter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Dag Vige

Redaksjonsnemnda for politiske uttalelser ledes av partiets nestleder, Terje Breivik. Sammen med Dag Vige fra Kristiansand og en rekke andre representanter, har han i forkant av landsmøtet jobbet med den store mengden innsendte forslag til politiske uttalelser. Komiteen innstiller på at landsmøtet skal behandle seks uttalelser, blant annet en som peker på viktigheten av et bedre togtilbudet på Sørlandet. Landsmøtet skal nå behandle de forskjellige uttalelsene i gruppesesjoner, før den endelige behandlingen skjer i plenum.

– Det er et privilegium å få være med å gjøre en så viktig jobb. Landsmøtet er et politisk verksted, og som medlem av redaksjonskomiteen får jeg virkelig være en del av det, sier Dag Vige, som ser frem til helgens landsmøte.

• Les: Her kan du følge landsmøtet direkte fra fredag kl. 13.00

Også Kristiansand Venstres Eva Kvelland går ei travel helg i møte. Som leder av ordstyrerkorpset har hun ansvar for selve gjennomføringen av landsmøtet – både i plenum og i gruppesesjonene. Med seg har hun syv andre ordstyrere.

Eva Kvelland

– Det er en krevende oppgave, spesielt gjennomføringen av gruppesesjonene, som vi i år skal ha både under behandling av politiske uttalelser og menneskerettighetssaken. Jeg har gjort dette mange ganger før, noe som selvsagt er en fordel. I tillegg har jeg fått med meg mange dyktige og erfarne ordstyrere på laget, sier Kvelland.

Hovedtema for landsmøtet er menneskerettigheter, og blant innlederne finner vi Michael Ignatieff, Jan Egeland, Maria Amelie og Ghazi Gheblawi. Selve dokumentet som ligger til behandling, finner du her.

Fra Vest-Agder er følgende delegater:
– Torunn Sandvand, Kristiansand (fylkesleder)
– Anne Margrethe Larsen, Flekkefjord
– Dag Vige, Kristiansand
– Torunn Tjomsland, Lyngdal
– Jan Kenneth Stavenes, Kristiansand
– Trond Kind, Flekkefjord
– Tone Pettersen, Søgne
– Roger Fromreide, Kristiansand

I tillegg møter Eva Kvelland som direktevalgt medlem av Venstres landsstyre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**