Innlegg: Latterlig tull og tøys?

I dagens Fædrelandsvennen svarer Solveig Nilsen (V) på tiltale etter Kristine Egelis innlegg om Venstre og Støodden, 9. mai. – Vi kommer aldri til å nå målene om et sterkere sentrum og en grønnere by dersom vi ikke tar avgjørelser som bringer oss dit, skriver Nilsen. Les resten av innlegget her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Kristine Egeli har et leserinnlegg 12. mai der hun ønsker at debatten om NOV må bli ferdig. Det er galmanns verk å ønske slik kontoretablering i sentrum, hevdes det.

Solveig Nilsen 2011

Foto: WestFoto/Henning Vik

Latterlig, tragisk og alvorlig, var min kommentar til Høyres utspill om antall p-plasser på Støodden. Gruppeleder i Høyre, Hans Otto Lund, går langt i å antyde at Høyre skal få lirket til et økt antall p-plasser senere. Når situasjonen tilspisser seg, er det realpolitikk som gjelder, ikke symbolpolitikk siteres Lund. Her lages det utredninger, naboer og andre involverte parter får komme med innspill – og man kommer frem til et vedtak basert på denne kunnskapen. Har hele denne prosessen null verdi for Høyres gruppeleder? Jeg vil selvfølgelig også tilrettelegge for videre vekst for NOV, men jeg mener man må gjøre dette i tråd med eksisterende planer, og man må ha med seg et langsiktig perspektiv.

Og videre: Ja, Venstre ønsker å styrke sentrum, og et viktig tiltak er å få flere kontorarbeidsplasser i Kvadraturen. Jeg er skuffet over den politiske ledelsen her i byen som ikke er mer offensiv når en bedrift som NOV ønsker å samlokalisere sine ansatte. Dette er en gylden anledning til å nå målsetningene om flere arbeidsplasser i sentrum og bedre busstilbud.

Ved å si ja til 2000 kontorarbeidsplasser på Støodden, vil det offentlige få store utgifter til infrastruktur og forbedring av bussdekningen. Ved å legge til rette for NOV (og andre små og store bedrifter) i sentrum, kommer investeringer i infrastruktur og økt busstilbud ALLE byens beboere til gode. I stedet for å bruke millioner av kroner på buss til Støodden, kan man bruke millioner av kroner på buss fra Søgne, Vågsbygd, Vennesla, Lillesand og Grimstad – til Kvadraturen.

Jeg kan ikke forstå noe annet enn at Høyre har mistet all sin troverdighet på miljø her i byen. Det synes jeg selvfølgelig er synd – vi ønsker at byen skal styres personer og partier som er opptatt av å verne naturen og å bygge by for framtiden- da må man våge å gjøre endringer.

Egeli mener dette har blitt en prestisjesak. Det har i alle fall blitt en sak som viser at Venstre tar hensyn til miljø og til vårt overordnede mål om å styrke sentrum – også når det er vanskelige saker med sterke aktører. Hvordan skal vi kunne si nei til en bedrift med 50 ansatte når vi sier ja til en bedrift med 2000? Vi kommer aldri til å nå målene om et sterkere sentrum og en grønnere by dersom vi ikke tar avgjørelser som bringer oss dit.

På Fædrelandsvennens nettside kan du lese og debattere innlegget her, og her kan du lese hva Kristine Egeli skrev.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**