Reaksjoner på eierskapsmeldingen

Kongsberg Venstre mener at regjeringen går for langt og ikke tar grundige nok strategiske hensyn når de ønsker å redusere statens eierskap i Kongsberg Gruppen ASA (KOG) til 34%.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Stortinget

Foto: Stortinget

Regjeringen la fredag den 20.6 frem eierskapsmeldingen til stortinget. I tråd med forventingene ber næringsministeren om fullmakt til å selge seg ned i en rekke selskaper og redusere offentligeierskap.

KOG har en forsvarspolitisk viktig rolle og er et lønnsomt selskap for staten å eie.
KOG er en av Norges største høyteknologikonsern og naturlig nok hjørnesteinen i kommunen vår. Den langsiktige tryggheten offentlig eierskap har gitt har vært med på å bygge et av Norges beste teknologimiljøer. Et teknologimiljø som rommer mange små, men også store internasjonale konsern som FMC, med KOG som den store bærebjelken og katalysatoren.

Kongsberg Venstre går sterkt imot reduksjon i eierskapet i KOG. Vi frykter at den usikkerheten dette fører med seg kan være med på å svekke det gode teknologimiljøet vi har. Dette er et miljø både Kongsberg som by og Norge vil være avhengig av i fremtiden.

Kongsberg Venstre er i dialog med Venstres ledelse og stortingsgruppe der vi gjør det klart at vi forventer at Venstre går i dialog med regjeringen og KrF for å hindre at staten gir fra seg majoriteten i KOG. Vi har også bedt om å få et møte der vi får lov å legge frem vår sak.

Kongsberg Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**