Plan for nye skateanlegg i Oslo

Byrådet har lagt frem en plan for utvikling av skatetilbudet i Oslo. Idrettsbyråd Guri Melby vil med denne planen legge til rette for at alle skatere, uavhengig av nivå og gren, kan skate året rundt i Oslo.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


– Vi satser på to innendørsanlegg for skatere, et på Voldsløkka og et nytt anlegg på Haugenstua. Samtidig skal det utredes 3-4 store utendørs skateparker, og i løpet av 2014 får vi på plass flere mindre anlegg rundt om i byen, sier Guri Melby.

I Oslo er det i dag rundt 10 000 personer som driver med en eller annen form for skating. Det er økende oppmerksomhet rundt skatingens utvikling og popularitet, og byen har et stort behov for å kunne tilby gode områder og anlegg for skating.

Unge skatere i Årnes

Foto: Sesselja Bigseth

I den nye planen for skatetilbud og anlegg i Oslo legger byrådet føringer for videre bygging av skatehaller og anlegg. De fleste anleggene som finnes i Oslo i dag er mindre arealer med innslag av gatemøbler, rekkverk, trapper, kanter, gap o.l. I løpet av 2014 er det ferdigstilt mindre anlegg i Frognerkilen, Teisenparken og Torshovrampen, i tillegg til at Mølleparken vil bli ferdigstilt i løpet av høsten.

– Svært mange barn og unge tar brettet under armen og drar til ulike steder i byen for å skate og synes det er topp. Men samtidig er det viktig for oss å bygge tidsriktige og fleksible anlegg som imøtekommer skaternes ulike behov gjennom året, sier Melby.

Hun understreker at skateanlegg bidrar til å skape mer liv i byrommene, samtidig som de gir et aktivitetstilbud til mange barn og unge. Utvikling av nye anlegg skal skje i dialog med skatemiljø og andre berørte. Nye skateanlegg vil være med på å plassere Oslo på det nasjonale og internasjonale «skatekartet».

Guri Melby

Foto: Sveinung Bråthen

– Den nye skatehallen på Voldsløkka vil være et helårstilbud og et konsept som Oslo ikke har i dag. Det vil bli en hovedarena for skating i Oslo, og inneholde både street, bowl og vertramp. Dette gir et variert og godt tilbud til skaterne i byen, sier Melby. I tillegg til planene byrådet legger frem, har bystyret vedtatt å støtte byggingen av Skatehallen på Haugenstua, som er et prosjekt i regi av bydel Stovner.

Les hele planen for nye skateanlegg i Oslo her (PDF).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**