Anders Wengen topper Venstrelista i Buskerud

Så ble det Anders Wengen fra Drammen som endte som listetopp for Buskerud Venstre ved fylkestingsvalget 2015. Det ble et spennende nominasjonsmøte 10. oktober. Underveis ble det mange kampvoteringer og ikke bare om de øverste plassene på lista.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Anders Wengen - listetopp i Buskerud.

Anders Wengen – listetopp i Buskerud.
Foto: Privat

Nominasjonskomiteen hadde innstilt Erik Hørluck Berg fra Modum på førsteplass. Han ble utfordret av Anders Wengen fra Drammen og det ble han som trakk det lengste strået. Wengen vant kampvoteringen med 29 mot 18 stemmer.

På andreplass var Tove Hofstad fra Lier innstilt, men det endte med at Sissel Urke fra Ål gikk seirende ut av den tvekampen. Erik Hørluck Berg fikk tredjeplassen og Tove Hofstad fikk fjerdeplassen. Helge Stiksrud fra Ringerike og Gunn-Torill Homme Mathisen fra Hurum var innstilt på henholdsvis femte og sjette plass og vant sine kampvoteringer.

En av de som var gladest for beholde plassen han var innstilt på av nominasjonsnemnda, var Steinar Bleken fra Hemsedal. – Jeg var litt nervøs da jeg skulle holde valgtalen min, men tenkte at jeg bare måtte la det stå til. Han smilte fra øre til øre etter at han gikk av med seieren i kampvoteringen og kapret 12. plassen.

Gunn-Torill Homme Mathisen holdt støttetale for Anders på nominasjonsmøtet:

– Når jeg ser Anders, så ser jeg et uvanlig politisk talent og det må vi ta vare på. Han er ung og entusiastisk og klarer å skape engasjement. Skal Buskerud Venstre vokse og få flere fylkestingsrepresentanter, må vi nå ut til nye velgergrupper. Anders kan nå disse velgerne. Det at han er et nytt fjes, kan kanskje også være med på å gjøre han mer interessant for både nye velgere og media.

– I tillegg er han kunnskapsrik og har stor forståelse for fylkeskommunale prosesser og saker og det er nyttig for Buskerud Venstre. Han brenner for fylkeskommunen. Anders har signalisert at han ikke ønsker å jobbe for en bystyreplass i Drammen, men vil konsentrere seg om Buskerud. Når vi nå går inn kommunereformen — og Venstre går jo inn for tre nivåer – så trenger vi en tydelig og liberal venstrestemme i fylket, sa Homme Mathisen. Venstre jobber mot et grønt skifte i næringspolitikken, fra fossil til grønn næring. Da er det viktig å ha en god næringspolitisk forståelse, erfaring og tyngde. Og det har Anders, sa hun.

– Vi har fått et godt team i toppen av lista, sier Anders Wengen i en kommentar etter møtet. Han gleder seg til å ta fatt på oppgaven som førstekandidat. Det virker som han allerede er i valgkampmodus og det lover godt.

Fakta
Anders Wengen er 38 år gammel og opprinnelig fra Vadsø i Finnmark. Han bor i Drammen, er gift og far til to.

Til daglig jobber han som rådgiver for næringsutvikling i Buskerud Fylkeskommune, blant annet med FoU (forskning og utvikling) og internasjonalisering av næringslivet. Anders har sine spesialfelt innenfor nærings- og regionsutvikling, utdanning, miljø og internasjonal politikk.

Han har jobbet med internasjonalt fredsarbeid og tilbrakt mange år i utlandet. Anders Wengen er styreleder i Norges Fredslag. Han ble aktiv i Venstre i 2011 og er styremedlem i Drammen Venstre.

Lista finner du under bildet!

Buskerud Venstres toppkandidater fylkestingvalg 2015 Fra v.: Erik Hørluck Berg, Sissel Urke, Amders Wengen, Tove Hofstad og Helge Stiksrud.

Buskerud Venstres toppkandidater fylkestingvalg 2015 Fra v.: Erik Hørluck Berg, Sissel Urke, Amders Wengen, Tove Hofstad og Helge Stiksrud.
Foto: Steinar Bleken

Fylkestingslista for Buskerud Venstre 2015

1. Anders Wengen, Drammen

2. Sissel Urke, Ål

3. Erik Hørluck Berg, Modum

4. Tove Hofstad, Lier

5. Helge Stiksrud, Ringerike

6. Gunn-Torill Homme Mathisen, Hurum

7. Anders Hurum, Hole (Unge Venstre)

8. Bjørn Flo Knudsen, Kongsberg

9. Halvor Lilleslett, Gol

10. Ida Marie Brown, Drammen

11. Pål Bentsen, Nedre Eiker

12. Steinar Bleken, Hemsedal

13. Tore Hogstad, Røyken

14. Hamdi Sahal, Drammen (Unge Venstre)

15. Inge Skåningsrud, Flesberg

16. Anne-Marit Lillestø, Ringerike

17. Torbjørn Røberg, Hole

18. Rebekka Borsch, Røyken

19. Mathias Eide Sataøen, Hol

20. Marit Eek-Jensen, Kongsberg

21. Anne Sofie Riseng, Hurum

22. Torleif Dalseide, Ål

23. Kristine Nore, Krødsherad

24. Yousuf Gilani, Drammen

25. Alexander Presthus, Flå

26. Knut Ridderhus, Ringerike

27. Hilde Roland, Sigdal

28. Marianne Berg, Lier

29. Lasse Thue, Røyken

30. Else Malthe-Sørenssen, Øvre Eiker

31. Mariann Ekkeren Væring, Nedre Eiker

32. Frode Haugseth, Ringerike

33. Helge Feet, Gol

34. Tone Svarverud, Modum

35. Sargjit Shergil, Drammen

36. Geir Cato Kristiansen, Lier

37. Marianne Wethal, Ringerike

38. Jostein Kretz, Nedre Eiker

39. Merete Haug, Hurum

40. Rune Håndlykken, Drammen

41. Ellen Oppsato-Mikkelrud, Ål

42. Ida Veronica Nesthorne Engerud, Flesberg

43. Kristin Thorseth Gjernes, Drammen

44. Liv Juchelka, Hol

45. Ole-Gunnar Øhren, Ringerike

46. Herulf Johansen, Drammen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**