Mailand Mesterskapet Ungt Entreprenørskap 2014

Alf Knutsen forteller om sin gründerhistorie til unge gründere under utdelingen av Mailand mesterskapet Lørenskog. , "Foto: Lørenskog Venstre"

Lørenskog Venstre var med i juryen under Mailand Mesterskapet i Ungt Entreprenørskap 11. desember 2014.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Ungdomsbedriften Badeglede under Mailand mesterskapet i Ungt Entreprenørskap 2014. "Foto: Monica O. Oseberg"
Ungdomsbedriften Badeglede under Mailand mesterskapet i Ungt Entreprenørskap 2014. “Foto: Monica O. Oseberg”

Stor opplevelse for oss i Lørenskog Venstre når vi fikk lov til å være med i juryen under Mailand Mesterskapet 11. desember 2014. Lørenskog Venstre sammen med flere andre bedrifter stod for premiering og det hele ble arrangert av Ungt Entreprenørskap Akershus.

” Ungt Entreprenørskap Akershus.

Mye flott ungdom med mange gode ideer og forretningskonsept. Beste ungdomsbedrift ble Badegleder ub.
GreenVac ub vant kategorien “Størst verdiskapnings potensiale”. Det var en favoritt for Venstre medlemmene i juryen da produktet handlet om å vakumpakke hyttesøppel. Det var for å minke lukt, minke søppelen størrelse for sparing av plass og transportkostnader.

Ellers fikk Helping Hand ub, EC Carry ub, Sleeping Beauty ub, Hoodflex ub, og Mycup ub høye plasseringer i flere kategorier.

Alf Knutsen forteller om sin gründerhistorie til unge gründere under utdelingen av Mailand mesterskapet Lørenskog. "Foto: Lørenskog Venstre"
Alf Knutsen forteller om sin gründerhistorie til unge gründere under utdelingen av Mailand mesterskapet Lørenskog. “Foto: Lørenskog Venstre”

Alf Knutsen fra Lørenskog venstre kom for å fortelle om sin egen grunderprosess med “Den lille redningsskøyta Elias”. Hensikten var å være en inspirasjon for de unge entreprenørene. Det hele startet med en enkel ide om å lage barneprogrammer med en mer norsk vri. Alf er utdannet kantor og jobbet som kantor (kirkeorganist) i 20+år.

“Norge skårer dårlig på innovasjon,
nyskaping og entreprenørskap.

Idag sysselsetter Alf og “Elias” rundt 50 stk. på heltid under produksjonen og har lokaler på Triaden Senter på Lørenskog. Han skjønte i oppstartperioden at Venstres politikk for grundere er veldig bra og at forenklinger av unødvendige hindringer og byråkrati må til fremover. I dag viser internasjonale rapporter at Norge skårer unødvendig dårlig på innovasjon, nyskaping og gründerskap. Kurvene peker i feil retning.

Venstre vil satse mye mer på verdiskaping og innovasjon.

Bjørn Ivar Gran og Monica O. Oseberg fra Lørenskog Venstre sammen med Sleeping Beauty under utdeling av premie under Mailand Mesterskapet 2014 Foto: Privat
Bjørn Ivar Gran og Monica O. Oseberg fra Lørenskog Venstre sammen med Sleeping Beauty under utdeling av premie under Mailand Mesterskapet 2014 Foto: Privat
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**