Kommunestyret i desember – torsdagens møte

Kommunestyret var samlet til dobbeltmøte 17. og 18. desember. Torsdag behandlet kommunestyret forslag til budsjett for 2015.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Viktige satsinger i byrådets budsjettforslag fra et Venstre-perspektiv:

– Det er en stor og fornuftig satsing på kunnskap og skole. Fortsatt satsing på etter- og videreutdanning av lærere og skoleledere. Skolehelsetjenesten skal styrkes, med ansettelse av flere helsesøstre. Skolebygg rustes opp, og ny Sommerlyst skole er under bygging.

– Budsjettet har en sosial profil. Det planlegges store investeringer i helse og omsorg. Planleggingen av Otium bo- og velferdssenter er godt i gang. Nytt helsehus med korttidsplasser kommer i Breivika. Det bevilges også mye til nye og moderne avlastningsboliger for utviklingshemmede. Rus- og psykiatritjenesten skal styrkes. Totalt sett en tydelig offensiv satsing på noen av de svakeste gruppene i samfunnet.

– Det skal innføres en grønn parkeringsavgift ved flere kommunale bygg, slik at en noe mer tilfeldig praksis i dag skal bli mer omforent. Dette vil føre til mer midler til kommunen som kan brukes til andre gode formål, og man kan forhåpentligvis stimulere til mer bruk av kollektivtransport eller at flere går eller sykler.

– En stor investering til idrett og folkehelse fremgår også. Folkebadet på Templarheimen, videreutvikling av Tromsømarkaprosjektet — som videreføres til fastlandet og Kvaløya, turstien til Fløya skal rustes opp, normalhall skal bygges på Storelva — og det tilrettelegges for rulleskiløype på Storelva. Store investeringer i folkerike bydeler vil også forhåpentligvis føre til mindre transportering av folk rundt om kring i byen for deltakelse i diverse fritidsaktiviteter. Noe som gagner både miljøet og veinettet.

– Stort fokus på frivillighet, med videreføring av frivilligmillionen. Gjennom å ta i bruk ny teknologi kan man gi et bedre bibliotektilbud. Åpningstidene utvides slik at de blir åpne fra 0800 — 2200 hver dag. Store investeringer i kulturbygg; Verdensteateret, Rådstua, Kulturhuset skal rustes opp. I tillegg starter ombyggingen av den gamle brannstasjon til en stor samling av aktivitetstilbud for barn og ungdom.

Venstre, Høyre og Frp stemte for byrådets forslag til drifts- og investeringsbudsjett. Med to tillegg om hhv. Kirkelig fellesråd og veibelysning ble byrådets forslag vedtatt som kommunens budsjett for 2015.

Venstre la frem et verbalforslag der byrådet bes legge frem en frivillighetsmelding i 2015 om samarbeidet med frivillige lag og foreninger. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**