Jostein F. Tellnes

Venstres 1. kandidat til Asker kommunestyre ved valget i 2015.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


E-post: [email protected] | Tlf: 47 32 72 51

Lokalpolitikk er viktig. Det er i kommunen folk lever mye av sine liv. Barn skal gå i skoler med høy kvalitet, og eldre skal få en meningsfull og trygg alderdom. Som lokalpolitiker ønsker jeg å engasjere meg i at det kommunen leverer har gjennomgående høy kvalitet og stadig fornyes i takt med nye behov. Kommunen må også legge til rette for et bredt foreningsliv fordi det gir folk identitet og mening i en tid med stadige endringer.

Jeg stiller for Venstre fordi jeg er opptatt av å finne de gode helhetlige løsningene. Vi venstre-folk er opptatt av at statlig byråkrati stadig må utfordres. Det er grenser for hva kommunen skal blande seg bort i. Vi er opptatt av å utforske politiske løsninger som involverer frivillige og private interesser. Jeg er opptatt av at kommunen kan bli enda bedre på å møte innbyggernes ulike behov. Dessuten må vi politikere klare å prioritere slik at ikke kommunes store gjeld øker enda mer.

Jeg er vokst opp på Vakås og bor nå på Drengsrud med min familie. Jeg er utdannet statsviter og har alltid vært engasjert i politiske spørsmål. Til daglig jobber jeg i Riksrevisjonen med å undersøke om nasjonale mål gjennomføres på en effektiv måte og i tråd med det Stortinget har bestemt.

Min identitet er mye formet av den gode oppveksten i Asker — av de dyktige lærerne og de sprelske speiderturene i Vestmarka. Jeg er glad i alle de fine stedene ved sjøen og i marka og de engasjerte menneskene i Asker. Jeg er med i politikken fordi jeg vil bidra til en klar grønn og sosialliberal utvikling av kommunen. Asker vil fortsette å vokse mye. Da må vi som politikere være offensive for å finne langsiktige og bærekraftige løsninger. Jeg tror på visjonen om Asker som en klimapolitisk foregangskommune — en kommune som selv tar store grep i det grønne skiftet.

Lokalpolitikk er krevende. Å få bygget et nytt sykehjem eller en rulleskibane kan ta tiår å få realisert. Jeg skal trolig bo resten av livet i Asker, og mine barn skal kanskje også bosette seg her. Det gir meg motivasjon til å engasjere meg i de store veivalgene Asker skal ta de neste årene.

Noen utvalgte avisinnlegg og mediautspill

Vil Asker ha mer kø? — innlegg på side 3 i Budstikka 1. april 2014
Sats på sykkelveier — innlegg på side 3 i Budstikka 22. oktober 2014
Får nei til sykkelparkering ved Asker stasjon — nyhetsoppslag i Budstikka 15. november 2014

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**