Finstad: Høyre endelig opptatt av gang- og sykkelvei!

Etter å ha bidratt til flertall for å legge ned Finstad skole fra høsten av, er Høyre nå opptatt av at det må bygges gang- og sykkelvei for å trygge skoleveien bort fra Finstad. – Dette har vi jobbet med i fire år. Velkommen etter! sier Venstres Knut Bakkehaug i en kommentar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Det er i dagens EUB at Høyres gruppeleder og førstekandidat Wenche Hoel Ulvin annonserte at det må gjøres noe for å gi ungene på Finstad trygg skolevei. Ifølge EUB tok hun saken opp i siste formannskapsmøte:

“- Nå har vi vedtatt å legge ned Finstad skole. Elevene tilbys plass på Ås skole. Det betyr mer busstrafikk på den farlige vegen, påpeker Ulvin som tok opp saken i siste formannskapsmøte.- Dette er en fylkeskommunal veg, men kommunen må prioritere den i sin trafikksikkerhetsplan og presse på for å få sikret vegen, sier hun.”

– Trafikksikkerhet er bra – Høyre er frekke
Knut Bakkehaug er glad for at Høyre har funnet Venstres nettside, og søkt på ord som trafikksikkerhet, gangvei, skolevei og Finstad. – Det er bra at Høyre endelig har funnet inspirasjon i Venstres årelange kamp for lokalmiljøet på Finstad, men det er nesten litt småfrekt å vise omsorg for elevene fra Finstad først når man selv har sørget for at de må fraktes til Ås, sier Bakkehaug.

– Alle partiene i kommunestyret er opptatt av trafikksikkerhet, og det er bra at Høyre foreslår å gjøre noe. Men her har de hatt mange sjanser tidligere i perioden, sier Bakkehaug, og lister opp hva Venstre har gjort for befolkningen på Finstad:

– Vi har foreslått å beholde Finstad skole. Vi har foreslått å bidra til boligbygging rett ved skolen og i Aalborglia, slik at også elevgrunnlaget for Finstad skole kunne styrkes Vi har foreslått å bygge gang- og sykkelvei fra Dal stasjon via Finstad skole til Bårlidalen. Vi har foreslått å gjøre noe med veien over Tunnelltoppen, og vi har foreslått at kommunen skal planlegge nye gang- og sykkelveier mer generelt for å kunne utløse midler fra fylkeskommunen, sier Knut Bakkehaug, og spør: – Hvor var Høyre da alle disse sakene ble tatt opp i kommunestyret?

Tidligere saker om temaet:
Her er en oversikt over noen av de artiklene vi har publisert tidligere om hva Venstre har gjort for bl.a Finstad og trafikksikring:

Budsjettet: – Alle skolene må bestå! (08.12 2014)
Innlegg: Høyre er på leting (16.10 2014)
Innlegg: Bakholdet på Finstad (22.03 2014)
Gangveier: Fylkestopper fra Ap og SP kritiserer partifeller i Eidsvoll (23.11 2013)
Bygg ut rundt Sundet og på Langset (06.06 2013)
Trafikksikkerhet: Har Frp og Ap allerede glemt hva de lovte? (27.05 2013)
Gangvei over Tunnelltoppen: Åpent brev til Statens Vegvesen fra Eidsvoll Venstre (31.01 2013)
Eidsvoll ikke med på listen over fylkets storsatsning på gangveier! (20.12 2012)
Interpellasjon om gangvei fra Dal via Finstad skole til Eidsvoll (03.12 2012)
Invitasjon – bredt politisk samarbeid for å få gang/sykkelvei til Finstad (30.11 2012)
Gang og sykkelvei fra Finstad til Bårlidalen må med i fylkeskommunens satsning! (28.11 2012)
Kampen for en bedre vei mellom Bårlidalsbroen og over Tunneltoppen – del I (25.10 2012)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**