“Venstre skal ha ordfører i Grimstad også etter valget!” Les Arnt Gunnar Tønnessen sitt innlegg

Arnt Gunnar Tønnessen

Venstre LM 2015 Arnt Gunnar Tønnessen Foto: Jo Straube / Venstre Kjære landsmøte

Denne høsten og vinteren har vist at det er tøft å ha innflytelse. Vi må sloss for hver seier, og vi må sloss på nytt for seire vi trodde vi allerede hadde fått, men vi er på banen, vi deltar i kampen og vi flytter flertall.

Da jeg arbeidet med innelgget på onsdag hadde jeg radioen på. Plutselig hørte jeg en klar stemme som tilhørte en jente fra Lillesand. Det var Shaimaa som på telefon fra Jemen fortalte om livet sitt der, og hvordan hun hadde det etter at hun hadde blitt kastet ut av det som hun og vi oppfatter som hennes hjemland.

“Æ lengte etter skolen min, vennane mine, sykkelen min og huset mitt”, sa hun.

Nå tyder alt på at Shaimaa får komme hjemme. Det skjer fordi Venstre er på banen og tar kampen. Takk for jobben som ble gjort.

La oss samtidig huske at både H, FrP, AP og SP synes det var en god idé å kaste henne og de andre barna ut. Ja, mer enn det, la oss stadig minne velgerne på det.

Kampen for asylbarna har vært en tøff kamp og vi har mange tøffe kamper foran oss. Vi skal ta dem, ikke fordi de er lette, men fordi de er viktige og fordi vi flytter flertall.

Fremst blant disse viktige sakene står kampen for en grønn bærekraftig fremtid gjennom grønn vekst. Det handler om vårt ansvar for hele kloden, og det handler om at den liberale friheten skal gjelde alle alltid. Vi må lykkes med dette, ellers frykter jeg at fremtidens dom vil bli: “De visste, konsekvensene, de hadde løsningene, de hadde ressursene, men de gjorde ikke noe.”

Før jeg avslutter innlegget ønsker jeg å kommentere lederens forslag om å drøfte en reform knyttet til heldagsskole. Jeg kommer fra en landsdel som i altfor stor grad viderefører utenforskap gjennom generasjoner. Heldagsskolen kan være en vei ut av dette uføret.

Nå går vi inn i lokalvalgkampen. I Grimstad har vår egen flogtte Hans Antonsen vært ordfører i åtte år. Det har preget byen. Det gjør en forskjell med en ordfører fra Venstre.

Nå er det nok av folk som forteller oss at vår tid er ute, og at Venstre i Grimstad ikke vil få ordføreren i neste periode. Men vi skal gjøre det som Hans oppfordrer alle venstrefolk til å gjøre. Vi skal drømme større drømmer om natta og vi skal arbeide enda hardere om dagen. Og så skal vi kjempe som løver.Så vårt mål er at når vi møtes til neste landsmøte skal ordføreren i Grimstad fremdeles komme fra Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**