X-games i Oslo i 2016

Guri Melby og Hallstein Bjercke, Venstres byråder i Oslo., Foto: Jo Straube

I 2016 er Oslo vertskapsby for en europeisk satsing på X-games, en actionsportkonkurranse som kan vise at Oslo er vinterhovedstaden for morgendagen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

X-games er verdens største TV-sendte begivenhet for action. Action-sport eller ekstremsport har ikke lang historie som idrett, men har raskt blitt populært i hele verden. Snowboard og ski i halfpipe og slopestyle er øvelser som tiltrekker seg en stor mengde tilhengere, og disse konkurransene er blitt mer populære enn de tradisjonelle skandinaviske skiøvelsene. Gjennom samarbeid med Oslo Business Region og VisitOslo skal Oslo profileres internasjonalt som en del av prosjektet. I tillegg skal arrangementet bli direktesendt på TV og vil nå et stort publikum over hele verden.

– X-games frir til et bredt spekter av byen og landets befolkning og turister. X-games i Oslo kan være et spennende nytt idrettsarrangement i byen som når ut til et nytt publikum og setter Oslo på kartet som vinterhovedstad og idrettsby, utdyper Venstres Hallstein Bjercke.

Venstre vil at Oslo skal være verdens vinterhovedstad og et naturlig vertskap for store internasjonale mesterskap og idrettsarrangement innenfor vintersportsgrener. Et vellykket arrangement vil være med på å styrke Oslos profil som en moderne og fremtidsrettet by som har et mangfold av aktiviteter innen idrett og kultur. Arrangørene ønsker å legge arrangementet til Tøyen, noe idrettsbyråd, Venstres Guri Melby, synes er spennende:

– Arrangementet vil kunne benytte seg av allerede eksisterende fasiliteter, men også skape et unikt møte mellom det urbane og vinteridrett på Tøyen. Dette utradisjonelle møtet vil ytterligere befeste Tøyenparken som en levende arrangementsarena.

Venstre er glad for at TV2 som ansvarlig arrangør med det amerikanske TV-selskapet ESPN, får innvilget søknaden om et tilskudd på 42 millioner kroner. Skiforbundet og Snowboardforbundet har ytret ønske om å bidra til arrangementet og Venstre synes det er bra at TV2 har inngått en avtale med forbundene som sikrer idretten innflytelse og medvirkning i arrangementet:

– Det er positivt at flere lokale krefter blir involvert. Frivillighet og dugnad er viktige komponenter i norsk idrett, og deltagelse i og erfaringene fra et slikt arrangement vil være av verdi for idretten som helhet, avslutter Melby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**