Likestilling-og-mangfoldsutvalget og Flerkulturelt råd lagt ned

Foto: Dreamstime.com

I Kommunestyret 30. april, vedtok H, Frp og Krf å legge ned Likestilling og mangfolds utvalget og Flerkulturelt råd. De vedtok også å slå sammen Eldrerådet med Råd for funksjonshemmede.

Vi i Venstre synes det er problematisk at en ønsker å legge ned råd som ivaretar viktige områder i kommunen. Områder som det er viktig å ha fokus på. Vi registrer at de ikke alltid har fungert slik intensjonene har vært. Men svaret er etter vår mening ikke å legge de ned, men gjøre de bedre.

Sammensetningen av rådene kunne vært mer gjennomtenkt. Fordeling av vervene blant de største partiene gjør muligens at noen tar imot verv man ikke har interesse av eller føler at man ikke har kompetanse til å ivareta. Vi burde i stedet rekruttere mennesker også utenfor politikken som virkelig brenner for de aktuelle områdene og som kunne vært med å videreutvikle disse.

For å revitalisere rådene og gjøre de mer synlige kunne en løsning vært å gi de talerett i de respektive utvalgene, hvor «deres» saker var oppe til diskusjon.

Vi ønsket ikke å slå sammen Eldrerådet og Råd for funksjonshemmede. Det er etter vår oppfatning to ulike områder med få sammenfallende interesser, at en slik sammenslåing ikke er hensiktsmessig.

Likestilling og mangfolds utvalget skal ivareta interessene innenfor viktige samfunnsspørsmål, enhver kommune som tar disse spørsmålene på alvor må ha et Likestilling og mangfolds utvalg.

Flerkulturelt råd er et viktig råd, og et råd hvor stemmer som en ikke alltid ellers hører kan få frem sin mening. Slik vårt samfunn utvikler seg vil et slikt forum bare blir mer og mer viktig. Saker om bedre integrering, forståelse og kunnskap i et mer og mer flerkulturelt samfunn er i aller høyeste grad viktig, å legge ned flerkulturelt råd vil muligens gjøre det vanskeligere å oppnå bedre integrering, forståelse og kunnskap.

 

av Ronny Knutsen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**