Tale ved utflytterdagen 24. mai 2015 av varaordfører Bast

Bøkeskogen i Larvik, Foto: H. Bast

Tema er som dere alle vet utflytterdagen. Dagen da vi befester båndene mellom de som dro herifra, og de som ble igjen.En utflytter fra Larvik ser kanskje de ytre forandringene lettere enn oss som omgir oss med alle endringer – sånn til hverdags.

Det siste året har stått i fremtidens tegn,- de store planene for byer og areal er i full gang og det har vært mange verdifulle innspill fra innbyggerne som har farget videre utvikling.

Vi har jobbet mye med utdanning – fra barnehager til videre- og etterutdanning. Vi skal ha opp udanningsnivået for at alle skal kunne utvikle sine evner så langt de ønsker. Jernbanestasjonen vet vi ikke helt hvor lander, men at den skal inn i sentrum er de aller fleste enige om. Lardal ønsker å slå seg sammen med Larvik – tror vi. Uansett ønsker vi Lardal velkommen inn i det gode selskap!

Fremtiden bygger på en kjent fortid og historielagene er viktige medspillere for å ta vare på Larvik. Om museet hadde samarbeidet ennå bedre hadde det vært bra. Lag og foreninger er i det hele tatt nødvendige medspillere med Frivilligsentralen som et viktig instrument. Det er den innsatsen vi gjør gjennom velforeninger, historielag og alle små og store samlinger av ildsjeler som gjør det mulig for Larvik å være en kommune vi trives i.

Det er en driv og en energi over fremtiden til Larvik og vi er alle invitert til å bidra.

Jeg vil tro at en utflytter kanskje av og til merker lysten til å bli en innflytter – for ikke å si en tilbakeflytter til Larvik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**