Store gjennomslag for Venstre i mai

I går var det kommunestyremøte, og Venstre var representert med Bitten Barman-Jenssen og Marie Fangel. Det ble vedtatt mye god Venstre-politikk. Vi har gått i bresjen for obligatorisk helsesøstertime i skolen, slik at barn og unge som sliter blir fanget opp tidligere. Dette fikk stort flertall i kommunestyret. Det var også bevilget tilskudd til flerbrukshall på Storelva, et stort løft for bydelen.

Vi har også vært med på å vedta at sosialhjelpsmottakere som hovedregel skal få tildelt en aktivitet fra kommunen. Aktiviteten skal være meningsfull, framtidsrettet og individuelt tilpasset. Tanken er ikke at alle skal arbeide ni til fire, men at hovedregelen skal være at man må delta på noe nyttig i løpet av uka, så fremt helsa tillater det. Venstre vil følge saken nøye for å se om aktivitetsplikten fungerer etter hensikten.

Videre deltok Venstre i debatten om flyktninger fra Syria. Forrige kommunestyre var Venstre med på å vedta at Tromsø skal ta i mot 140 syriske flyktninger i løpet av to år. Etter dette har byrådet arbeidet fram en plan som viser at Tromsø kan få det til, forutsatt at regjeringen bestemmer at Norge skal ta i mot flere flyktninger og bevilger penger til kommunene som skal bosette disse. Venstre stemte selvfølgelig for dette, sammen med flertallet i kommunestyret. Tromsø Venstre har gjort jobben lokalt, nå håper vi at Venstre får gjennomslag nasjonalt!

Kommunestyret vedtok også en omfattende kvalitetsutviklingsplan for Tromsøskolen. En bred arbeidsgruppe har utarbeidet følgende utviklingsmål for Tromsøskolen 2015-2020:

“Tromsøskolen skal sikre at elevene utvikler god kompetanse innen grunnleggende ferdigheter: digitale og muntlige ferdigheter, å kunne lese, skrive og regne. Elevene skal få tilpasset opplæring ut fra eget ståsted. Vi skal jobbe for et godt læringsmiljø, og ha god vurderingspraksis i en innovativ og utviklingsorientert Tromsøskole.”

Venstre og byrådet fikk dessverre ikke flertall for en intensjonsavtale med skytterlagene i Tromsdalen, som gikk ut på å redusere skytingen til angitte dager og at lagene forpliktet seg til å flytte så snart det foreligger et alternativ i Kjoselvdalen. Venstre har vært pragmatisk og løsningsorientert i denne farsen av en gjenganger i kommunestyret, men til nå har hvert bidige nye forslag til lokalisering blir blokkert i kommunestyret – og skytterne står uten andre alternativ enn Tromsdalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**