Nytt Manglerud bad

Foto: Jo Straube

Byrådet legger denne uken fram en sak om nytt bad på Manglerud. Byrådet foreslår et bad med flere fasiliteter enn dagens løsning, og som vil oppleves som mer moderne og attraktivt bad for lokalbefolkningen på Manglerud.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Lokalbassenget vil ligge ved siden av nye Manglerud 1-10 skole som vil ha 1450 elever og vil kunne bidra til å gjennomføre intensjonen i «Bademeldingen» om å doble antall timer i den obligatoriske svømmeopplæringen for å styrke ferdighetene til elevene.

– Jeg håper dette badet vil bidra til interesse for svømming både innenfor svømmeidretten og utenfor, slik at flere ønsker å benytte seg av svømmetilbudet og slik får bedre helse og svømmeferdigheter, sier byråd for Kultur- og næring Hallstein Bjercke (V).Hallstein Bjercke, Trine Skei Grande og Guri Melby.

Badet måtte stenges i fjor på grunn av tilstanden på bygget, men nå har byrådet konkludert med at man ønsker å bygge et nytt bad et annet sted på tomten. Byggestart estimeres til juli 2018 og ferdigstillelse juli 2020, men byggeprosjektet må utredes nærmere før kostnadsramme og tidsplan kan besluttes endelig.

– Dette er et av flere tiltak vi gjør for et bedre badetilbud i Oslo. Manglerud bad er viktig for nærområde og for å styrke svømmeferdighetene for elevene på Manglerud skole, sier Guri Melby, byråd og førstekandidat for Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**