Venstre sier nei til ny liv og røre-skatt

Drøbak sentrum.
Drøbak, Foto: Ivar Ruud Eide

Kommunen kan ikke sende regningen for at de kommersielle ladestasjonene ikke er på plass til restaurantene i sentrum, sier Venstres Erik Lundeby til Amta.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Formannskapet fikk i 3.6.2015 fremlagt et notat der det ble redegjort for at uterestaurantene i Drøbak nå skal betale fra 28-252 000 kroner for leie av kommunal gategrunn. Formannskapet stoppet innføringen av dette gebyret, og ba om en sak der dette kan overprøves.

-Det er helt utelukket å ilegge en liv- og røre-skatt som gjør det ulønnsomt å drive serveringssted i Drøbak, sier Lundeby i et intervju med Amta 6.6.2015.

Lundeby mener dette aldri har vært hensikten med kommunestyrets budsjettvedtak, og at det var bra at rådmannen varslet Formannskapet om beløpene før gebyret ble innkrevd.

Grunnen til at det ble budsjettert med økt inntekt var at kommunen var blitt forespurt om å leie ut grunn til kommersielle ladestasjoner for el-biler. Dette har imidlertid så langt ikke kommet på plass.

-Når vi ikke har fått på plass disse leieforholdene kan vi ikke bare skattlegge restaurantene for å dekke tapet, sier Lundeby.

Leie av gategrunn ble indeksregulert fra 3 883 i 2014 til 3 999 i 2015. Avgiften ble vedtatt i 2011, og er tenkt innkrevd pr utleier pr sesong, ikke pr kvadratmeter slik rådmannen nå har lagt til grunn. Denne lave satsen er omtrent på nivå med en torgplass, høy sats for større areal er på nivå med en og en halv torgplass.

-Vi har ikke bedt rådmannen beregne dette på noen annen måte i år, sier Lundeby, som regner med at Formannskapet er enig i at budsjettet må salderes på en annen måte.

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**