Sommerskole er kanskje ikke svaret

Ordførerkandidat Kristiansand
Ivar Bergundhaugen Kristiansand Venstre, Foto: Jo Straube

En god skole for alle

Høyre i Kristiansand har latt seg imponere av Oslo-skolen og ønsker å innføre sommerskole også i Kristiansand for å forbedre resultatene i skolen her.

Venstre er også opptatt av elevenes utbytte av skolen, og er ikke fornøyd med at blant Norges 10 største byer bruker Kristiansand mest penger, men har dårligst resultat.

Men selv om Venstre ikke er avvisende til sommerskole i seg selv, så må dette, i en stram kommuneøkonomi, være en del av en prioriteringsdiskusjon. Og i en slik diskusjon er det andre ting Venstre vil prioritere høyere enn utvidet skoleår. For selv om det er valgkamp så holder det ikke vann å love mer penger til alt.

Først og fremst mener Venstre at det er lærerne, og deres arbeidssituasjon, som er den viktigste nøkkelen for å bedre resultatene i Kristiansand-skolen. Og at vi må ha tillit til den kompetansen lærerne og skoleledelsen besitter, slik at vi kan gi dem den nødvendige plassen og friheten til selv å styre innhold og gjennomføring, på bakgrunn av politikernes mål og prioriterte ressurser.

Derfor mener Venstre at tre av de viktigste tingene vi kan prioritere å bruke penger på i dagens Kristiansand-skole er å styrke støttefunksjonene, blant annet sosiallærerstillingen, slik at lærerne får mer tid til å være pedagoger. Å sikre tilstrekkelig lærertetthet og færre elever pr kontaktlærer. Samt å snu utviklingen med stadig mer sentralstyring, kartlegging, rapportering og testing.

Kort sagt mener Venstre det er viktigere å bruke penger på kvaliteten på det som skjer i klasserommet enn at elevene skal tilbringe mer tid der.

Ivar Bergundhaugen
Ordførerkandidat

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**