Venstre vil jobbe for den mangfoldige kjærligheten

Foto: Maria Fromreide-Nessler

Venstre er et liberalt parti med liberale verdier, dvs. vi kjemper for den enkelte sin rett til frihet, rett til å være seg selv, og rett til å elske hvem du vil uten å møte fordommer eller diskriminering. Jeg ønsker ikke at noen andre skal bestemme hva som er normalt for meg. Jeg ønsker ikke at mine barn skal oppleve å føle seg uvelkommen eller mindre verd pga. sin legning eller hvem de er glad i. For meg er det viktig å jobbe for et samfunn som på alle arenaer inkluderer og verdsetter alle mennesker, og all slags kjærlighet, og hvor ingen føler seg utenfor, eller trenger å føle seg skeiv.

I dag har vi en ekteskapslov som ikke diskriminerer, heldigvis. Det er noe mange av oss allerede ser på som en selvfølge, men som vi ikke må ta for gitt. For selv om loven er klar, er ikke debatten over. Selv forstår ikke jeg hvordan man kan snakke om nestekjærlighet og menneskeverd som grunnleggende verdier og fremdeles mene at likekjønnet ekteskap er feil.

Å vurdere en relasjon som mer riktig enn en annen er ikke min jobb, og den er heller ikke noen andres jobb. Jeg håper og tror at vi fortsetter den positive utviklingen vi ser i dag med å forankre rettigheter og likestilling på tvers av seksuell legning. Vi må fortsette å leggetil rette for kunnskap, forståelse og aksept, og aldri la fordommene vinne over oss.

Venstre har flere forslag på hvordan vi kan sikre denne gode utviklingen som for eksempel å satse på helsesøstre i skolen, og samtidig sikre en seksualundervisning som speiler mangfoldet i samfunnet og legger til rette for forståelse og åpenhet tidlig. Jeg håper at mine barn kan oppleve et fordomsfri menneskeverdsyn når de en gang blir store nok til å velge partner. Fram til da kommer jeg til å jobbe for at den mangfoldige kjærligheten aksepteres i alle samfunnets rom.

Emma Lind- 2. Kandidat Kristiansand Venstre

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**