Hva med ballbingen ved Filtvet skole?

Ordførerkandidat Gunn-Torill Homme Mathisen (V) garanterer at ballbingen ved Filtvet skole skal være tilgjengelig for allmennheten også ved utleie eller salg av skolen., Foto: Anne Sofie Riseng

-Jeg har kontaktet Hurum Eiendomsselskap KF og stilt en del spørsmål rundt ballbingen ved Filtvet skole etter at innbyggere har kontaktet meg om hva som vil skje med den ved utleie eller salg av skolen, sier ordførerkandidat Gunn-Torill Homme Mathisen (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Hurum Eiendomsselskap KF (HEKF) har fått i oppdrag av kommunestyret å leie ut Filtvet skole fra 1. august 2016. Da skal etter planen Tofte skole være ferdig rehabilitert.
Den videregående Steinerskolen i Røyken er svært interessert i å flytte tilbake til Hurum etter at Olav Thongruppen har sagt opp leiekontrakten på deres nåværende lokaler.

Den videregående Steinerskolen har en del elever som kommer langveis fra og trenger internat. Skoleledelsen ser for seg å sette opp midlertidige modulbygg som kan huse 1. og 2. trinn, mens de tenker at 3. trinn (18-åringene) kan leie privat. Det nærliggende spørsmålet blir da hvor disse modulbyggene skal ligge.

– Dersom det skulle bli aktuelt å legge disse byggene der ballbingen ligger i dag, så må ballbingen flyttes til et annet sted på Filtvet. Den skal uansett ikke rives, sier hun.

– Ved en eventuell riving ville Hurum kommune måtte betale tilbake tippemidlene på kr 200 000,- man en gang fikk til å bygge ballbingen. Uansett så garanterer jeg at ballbingen skal bestå uavhengig av hva som skjer med skolen i fortsettelsen, lover Homme Mathisen.

I en leie-, eventuell salgskontrakt, vil det bli lagt inn en klausul om at ballbingen skal være tilgjengelig for allmennheten. Det vil være brudd på avtalen om spillemidler dersom den ikke er tilgjengelig for alle. Steinerskolen vil derfor ikke kunne gjerde inne bingen og kun ha den til bruk for sine elever.

-Da jeg var der og kikket på ballbingen, så jeg at det er en del planker som trenger å byttes ut. Eier Hurum kommune er pliktig til å sørge for vedlikeholdet av ballbingen – det er også en del av spillemiddelavtalen. Jeg følger denne saken videre og vil bidra til at ballbingen blir reparert i høst, sier Gunn-Torill Homme Mathisen. Det er mange barn på Filtvet som bruker ballbingen, ikke bare i skolefriminuttene, men også på fritiden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**