Kulturlivet trenger gode lokaler i hele Kongsvinger

For Venstre har kulturpolitikk alltid vært en del av kjernen i hva vi står for.

Kultur har en egenverdi. Kultur utfordrer, skaper glede, tilhørighet, menneskelig utvikling og identitet.

Kongsvinger Venstres utgangspunkt er at kunst og kultur har en egenverdi for utøverne, publikum og for samfunnet. I tillegg bidrar kultur sterkt til et mangfoldig samfunn og til utvikling av tilhørighet og identitet for alle.
Kongsvinger Venstre ønsker en kommune der det er rom og muligheter for et mangfoldig kulturliv. Vi ønsker en kommune der alle har mulighet for deltakelse og gode kulturopplevelser uavhengig av økonomi og bakgrunn.

Kongsvinger Venstre er opptatt av at kulturlivet skal ha gode lokaler for både øving og framføring. Som et virkemiddel ønsker vi å gjøre skolebyggene mer tilgjengelig for kulturaktiviteter og for frivilligheten.

For Venstre er det viktig at både det offentlig initierte kulturlivet, frivilligheten og det private har mulighet til å bidra til et allsidig og mangfoldig kulturliv.

Vi ønsker å satse mer på kultur i de ulike lokalmiljøene i Kongsvinger. Kongsvinger Venstre ser behovet for å i større grad likestille kulturlivet og idretten.

Kongsvinger Venstre vil at barn, unge og lokale kulturforeninger må kunne øve og framføre sin kultur i rådhuset og ønsker ikke at prisen ekskluderer disse gruppene. Vi er opptatt av at kulturaktiviteter må ha gode lokaliteter på ulike steder i kommunen og sikre oss at ikke all kulturaktivitet må finne sted i Kongsvinger sentrum.
I tillegg er vi opptatt av at også Kongsvinger Amatørteater får forbedret sine øvingslokaler.

mvh
Kongsvinger Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**