Vi tar ansvar

Foto: Johanna Alvestad

Venstre tar ansvar, også for den utfordrende økonomiske situasjonen kommunen er inne i. Vi har ikke vært med å styre de siste fire årene, men det viktigste for å sikre gode tjenester er god økonomistyring. Vi vil ikke være med på vedtak som gjør at økonomien kommer ut av kontroll. Når vi får råd, vil vi prioritere å gjennomføre vårt program etter hvert som økonomien tillater det.

Lillesand kommune har historisk sett aldri hatt svakere økonomi og ligger nå på fjerde siste plass i Norge (424 av 427 kommuner, kilde: www.kommunal-rapport.no). Både den kortsiktige og den langsiktige gjelden er høy og det kulminerte ved årsresultat for 2014 da uforutsette utgifter på over 20 millioner datt ut av skapet. Den samlede gjelden i Lillesand har passert 1 milliard og det er lite eller inget rom for større investeringer.

Lillesand vaker rundt 200. plass i kommune-Norge på skole/barnehage, eldreomsorg, barnevern og kultur. Hvordan er det mulig når vi har brukt så mye penger? Fordi politikk dreier seg om prioriteringer. Venstre mener det er på høy tid å gjennomføre endringer og å prioritere viktige satsningsområder.

Vi har det godt i Lillesand og kommunens ansatte står på natt og dag for innbyggernes beste. Det kan vi være stolte av. Men vi har gode forutsetninger for å gjøre det enda bedre.

Venstre utfordrer deg til å ta et valg for endring og nytenkning, for et grønt skifte og for nye folk med nye løsninger. Godt valg!

Espen Hovde
5. kandidat, Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**