Gratis kjernetid i barnehagen bidrar til mindre sosiale forskjeller i Asker

Marit Brochmann, Asker Venstre
Marit Brochmann, Asker Venstre, Foto: Olav Heggø

En av de store utfordringene i Asker er økende sosiale forskjeller. Et godt og rimelig barnehagetilbud tror vi i Venstre er ett av de viktigste tiltakene for å gjøre noe med disse forskjellene over tid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Barn som har gått i barnehage får bedre språk og gjør det bedre på skolen, flere av dem fullfører videregående og flere tar høyere utdanning.

De fleste barn i Asker går i barnehagen. På landsbasis vet vi at det er barn av foreldre med lav utdannelse og lav lønn som benytter barnehagen minst. I tillegg er det bare 75 % av minoritetsspråklige barn som går i barnehagen, i følge SSB. For mange er kostnaden et hinder.

Offentlig barnehage med kvalitet supplert av private tilbud på Lørenskog. "Foto:Stock photo © yollopuki
Barn i sandkasse Foto: Stock photo © yollopuki

Vi i Venstre mener at barnehageprisene må være så lave at de ikke er et relevant argument for om barn skal i barnehage eller ikke. Det kan være andre argumenter som gjør at noen foreldre vil vente lenger med å ha barna i barnehage, men økonomi skal ikke være et hinder for noen.

Det er svært gledelig at 4- og 5-åringer fra familier i Asker nå fra 1. august har fått mulighet til gratis kjernetid i barnehagen, så lenge foreldrene har en bruttoinntekt under 405 000 kroner. Denne ordningen kom på plass etter at Venstre fikk gjennomslag i forhandlingen om statsbudsjettet for at det ble satt av 51 millioner til gratis kjernetid for 4- og 5-åringer i lavinntektsfamilier.

For Asker kommune blir det nå en viktig oppgave å klare å informere godt om tilbudet med gratis kjernetid. Det holder ikke at tilbudet finnes, hvis det ikke når ut til dem som trenger det mest!

 

Marit Brochmann, 4. kandidat for Asker Venstre

Jostein F. Tellnes, ordførerkandidat for Asker Venstre

 

Innlegget sto på trykk i Budstikka 26. august 2015.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**