Drøbak sentrum trenger en magnet

Terje Johansen, Foto: Ivar Ruud Eide

Venstre vil løse sentrums parkeringsproblem og samtidig lage Bankløkka til en publikumsmagnet som endelig kan skape det liv og røre som alle har snakket om i årevis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Ved å bygge et parkeringshus i to etasjer under bakken vil vi kunne legge bygninger oppå, med forretninger og serveringssted i første etasje, og en toppetasje for offentlige kontorer, eksempelvis NAV. Dette for å forskjønne Drøbak sentrum, fjerne parkeringsproblemet og å trekke publikum til sentrum.

”Dette bør vi utrede i samarbeid med næringsinteressene i Drøbak”, sier Venstres nestor Terje Johansen, som har lagt frem ideene for flere av de som driver næring i umiddelbar nærhet. Kari Mette Rolfsen i Calzado, Schaufamilien i Optik-butikken og de ansatte i Apoteket, som alle hilser en slik utredning velkommen.

”De motforestillingene jeg har møtt, har jeg besvart slik”, sier Johansen. ”Når de klarer å bygge Barcode i Bjørvika i et gjørmehav, blir et eventuelt leireproblem på Bankløkka håndterbart, og at et offentlig kontor vil tiltrekke så mange flere biler at det ikke blir noe igjen til næring, er sannsynligvis også overkommelig. Sentrums største parkeringsproblem forekommer stort sett i helgene, og da er de offentlige kontorene stengt”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**