Venstre trer ut av forhandlingene i Asker

Jostein F. Tellnes og Marit H. Meyer, Asker Venstre
Jostein F. Tellnes og Marit H. Meyer, Asker Venstre, Foto: Svein Ivar Fors

Venstres forhandlingsutvalg har i dag besluttet å tre ut av forhandlingene om et politisk forpliktende samarbeid i Asker med Høyre, FrP og KrF. Årsaken til bruddet er at det ikke ble enighet om et mål om at Asker skal være en klimapolitisk foregangskommune.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

– Venstre gikk til valg på en offensiv miljø- og klimapolitikk. For oss var det avgjørende at dette også kom til uttrykk i avtalen. Da Høyre avviste å ta dette inn som et overordnet mål for det politiske samarbeidet, måtte vi ta konsekvensene av det, sier forhandlingsutvalgets medlemmer Jostein F Tellnes, Marit H Meyer og Ingvild T Vevatne.

Venstre ønsket primært et sentrum-høyre samarbeid. Dette ble etter valget avvist av Høyre. – I Venstre var vi innstilt på å kunne akseptere Høyres krav om et bredere borgerlig samarbeid, dersom vi klarte å bli enige om noen politiske målsetninger for samarbeidet.

Venstres standpunkt underveis i hele forhandlingsløpet har vært at Stortingets klimaforlik må reflekteres i en forpliktende politisk avtale. – Vi synes det er synd at vi ikke klarte å bli enige om en avtale med et klimamål. Vi er fornøyde med at vi fikk inn sosialpolitiske mål i teksten, men for Venstres del trengte vi også ett klimapolitiske mål for at vi skal kunne stille oss bak avtalen.

Underveis i hele forhandlingsprosessen har det vært tett kontakt mellom Venstres forhandlingsutvalg og Venstres nye kommunestyregruppe.

 

Asker Venstres forhandlingsutvalg,

Ingvild T. Vevatne, Marit H. Meyer og Jostein F. Tellnes

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**