Gratulerer, Frogn!

Frognhallen og Drøbakbadet., White arkitekter/Frogn kommune

Frogn kommunestyre har vedtatt å bygge badeanlegget som har vært ønsket i flere tiår. -En investering i kommunens kjernevirksomhet, mener Venstres Erik Lundeby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Innlegg i kommunestyret 09.11.2015 av Erik Lundeby, Venstre.

Nå fullføres Seiersten idrettspark med en opprustet Frognhall og et nytt Drøbaksbad. Dette er en investering midt i kommunens kjernevirksomhet – skole, helse, idrett, folkehelse og næringsutvikling.

Forsvarlig nivå på svømmeundervisning

Det er en investering i fysisk aktivitet i skolen. Frognhallen er gymsal for både kommunale og private skoler i området. I det nye badet får vi en helt annen kapasitet til å drive svømmeundervisning. Vi forventer at skolene starter svømmeundervisning tidligere, og at dette blir en del av kroppsøvingstilbudet i flere år i grunnskolen enn det er i dag. Vi forventer rett og slett at flere barn skal lære å svømme tidligere, og at det skal redde liv.

Folkehelse og idrett

Det er en investering i helse og behandling. Folk med revmatiske plager vil fungere bedre med tilgang på varmt vann. Frogns fysioterapeuter får nye behandlingsmuligheter. Folk med spesielle utfordringer med bevegelse får bedre muligheter til utfoldelse.

Det er en investering i idrett for ungdommen – sunn aktivitet og mulighet til å utvide miljøet med nye aktiviteter som stup.

Det er ikke minst en investering i folkehelse. Kommunens helsearbeid begynner jo ikke når folk feiler noe. Det er store innsparingsmuligheter i å investere i å gi folk mulighet til å holde seg friske. Et fritidsbad er et fin tilbud om fysisk aktivitet for uorganisert ungdom. Pensjonister kan svømme for å holde seg i form med liten risiko for skader og belastningslidelser. Mosjonister kan svømme for å holde seg i form, gjerne kombinert med trening i treningssenteret.

Drøbakbadet forprosjekt.
Drøbakbadet forprosjekt.

Så er det også en ny attraksjon for Drøbak, og dermed bidra til liv og røre i byen samtidig som badet får inntekter som gjør at økonomien går ihop.

En tung, men riktig investering

Ja, vi vet at dette er en av de tyngste investeringene Frogn kommune har gjort. Vi vet også at det må gjøres et godt arbeid av de som ansettes for å drive og markedsføre badet, slik at det gir inntekter som får det til å gå rundt fra dag til dag. Vi har også bestemt oss for at dette er så viktig at kommunen tar ansvar for investeringen – badet har ikke krav på seg til å nedbetale gjelden, bare til å drive i balanse. Dette er noe vi vil – dette er bidrag til kommunens kjernevirksomhet.

Rådmannens prosjektorganisasjon har sammen med interessentene gjort et godt arbeid med å utrede dette prosjektet. Venstre stemmer for formannskapets innstilling, slik at anlegget kan stå ferdig ved utgangen av 2017.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**