Nytt styre i Asker Venstre

Njål Vikdal, Asker Venstre
Njål Vikdal, Asker Venstre, Foto: Olav Heggø

Asker Venstre valgte på årsmøtet torsdag 14. januar et nytt styre. Ny leder er Njål Vikdal fra Borgen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Njål har vært styremedlem i Asker Venstre de siste to årene, sitter i samferdselsutvalget i Akershus og er vara til Fylkestinget. – Å lede Asker Venstre, med sin stolte historie, er en stor ære for alle styremedlemmene. Vi vil fortsette det gode samarbeidet med kommunestyregruppa for å utvikle ny politikk og gjøre gode valg i 2017 og 2019, sier Njål.

Ny nestleder er Gro Buttingsrud Martnes. Hun har de siste årene markert seg sterkt som leder i Spikkestadbanen pendlerforening, og er bosatt på Askerbørskogen. Øvrige styremedlemmer er Kristian Kvam, Gry Bøhmer, Tom Lindberg og Jens Måge.

Årsmøtet i Asker Venstre startet med en times foredrag av Venstrepolitiker og ulveentusiast Ivar Knai. Han viste bilder og video fra noen av sine mange møter med ulvene i Østmarka. Han ga også sine betraktninger rundt betydningen av en rovdyrforvaltning som sikrer rovdyrenes naturlige plass – også i norsk natur.

Ulv i Østmarka
Ulv i Østmarka

Årsmøtet vedtok en politisk uttalelse om at det må bli enklere for norske forbrukere å gjøre miljøvennlige valg ved kjøp av strøm. I tillegg hadde årsmøtet en engasjert diskusjon rundt Statens Vegvesens forslag til ny kommunedelplan i forbindelse med E18-planene. Det nye styret og kommunestyregruppa skal framover arbeide videre med denne saken med basis i målene satt i klimaforliket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**