Vil åpne Frogn Venstre for medlemmene

Avtroppende leder i Frogn Venstre Nicolay Corneliussen ønsket Rolf Ole Tomter lykke til som ny leder., Foto: Erik Lundeby

Frogn Venstres nye leder Rolf Ole Tomter vil skape nye arenaer for politisk diskusjon og godt samvær i Venstrelaget, og legge grunnlaget for et sterkere valg i 2019.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Tomter har bodd i Frogn hele livet. Han drev gården Glosli som nå er gitt videre, og har hatt ledende stillinger i landbruksrelatert næringsliv før han nå jobber som lektor ved Vestby Videregående skole. Han har vært aktiv i Venstre et par år, og møtte i høst første gang i utvalg for miljø, plan og byggesak der han er første vara, i tillegg til vara i kommunestyret og blant annet representant i Oslofjorden friluftsråd.

Han tror det er bra at Venstre nå får en leder som ikke er fast i kommunestyret, og derfor kan konsentrere seg om partiet.

-Jeg er absolutt interessert i hvilken retning vi går politisk, men min erfaring og interesse går mer i retning av å utvikle en organisasjon enn det politiske håndtverk i styrer og råd, sier han.

Som aktiv i Venstre har han inntrykk av at det politiske arbeidet i kommunestyre og utvalg ofte tar all tid hos representantene, og at medlemmene oppfatter partigruppen som litt lukket og lite tilgjengelig.

-Det er et mål å rette mer aktivitet mot medlemmer, velgere og sympatisører, sier han. Vi må ha møter og aktiviteter med spennende politiske temaer og folk, og med et stort sosialt tilsnitt.

Tomter mener det er et stort potensiale for å øke medlemstallet i Frogn Venstre, og ser en rød tråd fra gode medlemsaktiviteter til vellykket politisk arbeid.

-Med flere medlemmer står vi bedre rustet til å øke antall velgere som stemmer på oss ved neste valg – noe som igjen gir oss mulighet for økt politisk gjennomføringskraft.

Tomter ble valgt ved akklamasjon på Frogn Venstres årsmøte 28. januar. Han overtar etter Nicolay Corneliussen, som har vært leder i Frogn Venstre siden 2012.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**