Fra årsmøtet i Andøy Venstre 31. januar 2016

På årsmøtet i Andøy Venstre søndag 31. januar 2016 ble Karl Rasmus Dahle gjenvalgt som leder. Med seg i styret fikk han disse:
Per Erik Larsen n/leder,
Arme Martin Ellingsen sekretær,
May Johannessen, Maria Bergseth og Anders Stave styremedlemmer
Vara til styret er Werner Johansen og Lise Isaksen.
Som utsending til årsmøtet i Nordland Venstre 12-14 februar 2016 ble Karl Rasmus Dahle valgt.
Årsmøtet vedtok 3 uttalelser:
1. Bleik Havn
Næringsdrivende i Andøy melder om et gledelig oppsving i omsetninga i årets første måned.
Dersom turiststrømmen til Andøy skal fortsette å øke, er det en forutsetning at nødvendig infrastruktur kommer på plass så raskt som mulig. Ikke minst gjelder det kommunens havner.
Årsmøtet i Andøy Venstre ser positivt på de etableringer som er under planlegging i Bleik havn. Andøy Venstre vil derfor oppfordre Andøy Havneforetak KF til å legge forholdene til rette slik at Bleik havn fortsatt skal spille en viktig rolle for kommunens næringsliv.
Bleik er en av hovedattraksjonene langs Nasjonal Turistveg i kommunen. Årsmøtet i Andøy Venstre vil derfor følge opp i kommunens politiske organer, slik at Bleik havn kan framstå som ei pulserende havn.
Andøy Havneforetak KF kan spille en avgjørende rolle for at Bleik havn igjen skal framstå som en attraktiv fiskerihavn for både heimeflåten og fremmedbåter, og samtidig legge grunnlaget for økt satsning på turisme.
Årsmøtet i Andøy Venstre.
2. Varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja
a. At petroleumsindustrien i Lofoten og Vesterålen forsøker å
underkjenne viktige og saklige stemmer i debatten kan vi ikke
godta. Når den samme oljeindustrien hevder at vi mangler et
beslutningsgrunnlag , er dette mildt sagt villedende – vi har
kunnskap nok til å konkludere.
b. Andøy Venstre ønsker å prioritere fiskeri, reiseliv og
potensialet i de fornybare ressursene foran forurensende
oljeindustri.
c. Andøy Venstre ønsker et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja
og vil arbeide for at dette sårbare området oppnår varig vern.
Andøy Venstre registrerer at oljetilhengerne og deler av Nord – Norsk presse ønsker en snarlig åpning av leteboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja – ønsket er kamuflert bak et krav om mer kunnskap gjennom en konsekvensutredning etter petroleumsloven. Dersom oljetilhengerne får medhold om konsekvensutredning, betyr dette i praksis en åpningsprosess som peker ut hvilke nye områder vi skal bore i. Både regjeringen og olje- og energiminsteren Tord Lien er tydelig på at målet med en konsekvensutredning er åpning av nye havområder for oljeboring.
Både Havforskningsinstituttet og Miljødirektoratet fraråder å åpne for oljeboring. Det samme rådet gir fiskerne gjennom Norges Fiskarlag og Norges Kystfiskarlag. De sitter på generasjoner av erfaring og kunnskap, og har førstehåndskjennskap til området. Erfaringene fra seismikkskytingen som ble gjennomført mellom 2007 og 2009 viste tydelig at olje- og gassindustrien vil fortrenge fiskerne fra viktige fiskefelt.
Andøy Venstre
3. Venstre ønsker en mer human asylpolitikk.
Det har vært kaos i Kirkenes. Målet med rask utsendelse har helliget middelet, man har tatt for mange innersvinger og glemt det grundige og helt nødvendige forarbeidet.
Og her ligger den største innvendingen mot regjeringen i denne saken: Er det minste tvil om en asylsøker risikerer fare for liv og sikkerhet ved en retur må søknaden om asyl behandles på en fullt ut forsvarlig måte. Noe annet er ikke en rettstat som vår verdig.
Det er en krevende situasjon med mange asylsøkere i landet, men det er også en usedvanlig krevende tilværelse for de hundretusener på flukt. Vi skylder de som kommer til oss en rettferdig behandling.
Andøy Venstre
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**