Kvinnedagen er viktigere en noen sinne

1247-02
Marit H Leirheim, Foto: Raftevoll

 

Kvinnedagen er viktigere en noen sinne. Er målet likestilling så er det nettopp nå vi må heve innsatsen for å nå våre mål. I flere partier og i kommunestyre er det en tilbakegang med kvinnelige deltakere. Hvorfor er det slik? Hva må til for å få flere kvinner til å delta i ulike verv, for å søke lederstillinger og for å få samme lønn som menn?

Vi vet at kultur, holdninger og verdier har stor påvirkning og at gammel kultur kanskje fremdeles “henger i veggene” rundt i de tusen hjem og på mange arbeidsplasser. Det er, fremdeles :-), kvinner som føder barn og ammer barnet i 6 – 12 mnd. Kanskje kvinnedagen skulle handlet mer om hva kvinner trenger for å ta på seg ulike verv, lederstillinger?

Med tanke på våre nye landsmenn som har levd og fremdeles lever i kulturer der kvinner blir undertrykt (ikke har stemmerett, ikke har fått gått på skole og ikke kunnet gå ut for å gjøre nødvendig innkjøp uten mannlig anstalt, osv) og der omskjæring fremdeles er kultur er kvinnedagen nesten å regne som alfa omega.

Spørsmålet er ikke om kvinnedagen er viktig men heller hvordan bruke kvinnedagen for å øke likestilling mellom kvinner og menn. Vi har et stykke å gå før vi er i mål slik at frihet gjelder over alt og er for alle og at alle skal kunne delta i samfunnet på lik linje uavhengig av kjønn. Likestilling og likeverd er grunnleggende liberale verdier som Venstre arbeider for nå og vil kjempe for videre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**