Boligutvikling i Gylteområdet krever ny vei

Nicolay Corneliussen, Foto: Ivar Ruud Eide

Venstre vil ha bedre adkomst slik at Gylteområdet kan endres fra hytteområde til boligområde.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Under behandling av utbygging i Gylteområdet i kommunestyret 14.3.2016 pekte Venstres Nicolay Corneliussen på at denne delen av kommunen kan være modent for nye planmessige grep. Han varslet at Venstre vil komme tilbake med forslag om at Rådmannen kartlegger mulighet for forbedret adkomst til Gylteområdet.

-Dette bør være tema ved neste rullering av kommuneplanen, sa han.

To bokstaver fikk store konsekvenser

Kommunestyresaken dreide seg om det skulle tillates en betydelig utbygging på et område i utkanten av Gylte hytteområde. På grunn av en feil i reguleringsbestemmelsene der det står frittliggende “eneboliger” i stedet for “enebolig”, har det vært åpnet opp for å bygge flere boliger på to enkeltomter.

Reguleringsplanen var ment å legge til rette for omgjøring av hytter til bolig med én enebolig pr tomt, totalt ca 30 eneboliger med mulighet for hybelleilighet. Nå blir det langt fler.

Kommunestyrets vedtak behandler alle grunneiere likt, men at det innføres rekkefølgekrav på overvann og opparbeidelse av Gylteåsveien og Vannverksveien inkl areal for gående.

-Venstre mener dette er en riktig fremgangsmåte og noe som sikrer forutsigbarhet for alle parter, sier Corneliussen.

Venstre ønsket opprinnelig å sende saken tilbake til Rådmannen for å gjøre en ny og full planprosess. Corneliussen beklager at dette forslaget falt, men stemte for rådmannens nye forslag i andre runde.

Konsekvenser for Solveien

-Vi tror at dette kan være et greit kompromiss, men vi er bekymret for hvor stor utbyggingen vil bli etter hvert samt hvilke konsekvenser dette kan få for trafikken i Solveien.

Dette tilsier ifølge Venstre at området må omreguleres, og at rådmannen må få i oppdrag å kartlegge mulige veiløsninger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**