Utsettelse for dialogforum

Public Domain: Pixabay

Bodø Venstres Ida G. Johnsen fremmet i Bystyret den 31. Mars en interpellasjon med den hensikt å kunne styrke integreringsarbeidet i Bodø kommune, og gi innvandrere til Bodø en klar beskjed om at de også er en viktig del av det politiske arbeidet i Bodø og at de har en stemme i hva som skjer i byen.

«Bodø er et internasjonalt lokalsamfunn med økende mangfold i befolkningen. Mer enn hundre nasjoner er representert i kommunen. Innvandrerandelen forventes å øke i årene framover. Et flerkulturelt lokalsamfunn gir nye muligheter når det gjelder verdiskaping, kulturtilbud og trivsel.

For å få ut effektene av byens mangfold er det nødvendig å legge til rette for at alle – uavhengig av etnisitet, trosretning og funksjonsnivå – opplever byen som sin og får mulighet til å bidra.

Integrering og inkludering gir noen utfordringer. Bodø ønsker å være bevisst at gevinsten er større enn utfordringene, og at innvandring og mangfold er en viktige faktorer for å nå hovedmålet om 70.000 innbyggere i 2030.

Dette er hentet fra Bodø kommunes plandokument ‘Strategisk Samfunnsdel’.

Bodø Venstre vil følge opp denne planen, og ser nødvendigheten av å få på plass en helhetlig mangfolds- og integreringspolitikk i Bodø kommune. Det må jobbes proaktivt for at mulighetene som ligger i et flerkulturelt lokalsamfunn skal kunne realiseres.

Inkludering og involvering er viktige premisser for integrering og et godt mangfoldsarbeid. I Bodø har Dialogforum vært en av få arenaer for dialog mellom innvandrerbefolkning, politikere og kommune. Forumets mandat er imidlertid noe uklart, og Venstre ønsker å konkretisere og styrke dette. Dialogforum bør gjøres til et rådgivende utvalg for kommunen.

Dialogforum bør forelegges alle saker som berører mangfolds- og integreringsarbeidet, og på eget initiativ kunne ta opp saker som berører dette saksfeltet.

Forslag til vedtak:

Det legges frem en sak for Bystyret med sikte på å utvide Dialogforums mandat og rolle til et rådgivende utvalg i saker som berører mangfold og integrering i kommunen.

Dialogforums mandat søkes innarbeidet i delegasjonsreglementet ved neste behandling.»

 

Svaret fra ordføreren var at dette var en sak som man heller burde videresende demokratiprosjektet og ta for seg der og posisjonen stemte for å ikke behandle forslaget. Dette synes vi i Bodø Venstre er meget skuffende og vi har før uttalt bekymring rundt demokratiprosjektet

https://www.venstre.no/artikkel/2016/03/15/demokratiprosjektet-skeivt-startgropa/

Bodø Venstre synes ikke det er heldig at alle saker som har med politiske prosesser og innvirkning i kommunen utsettes i påvente av et prosjekt som per i dag verken har et mandat eller en frist på når det skal levere noe til bystyret. Vi mener at posisjonen med dette sender et uheldig budskap til Bodøs innvandrerbefolkning, og arbeidet med integrering, inkludering og mangfold kan ikke utsettes på ubestemt tid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**