Et lite skritt frem,…

Barn som vokser opp i fattige familier, blir ofte ekskludert sosialt., FOTO: Redd Barna/Søren Nilsen

 

Askøy har den lite flatterende sisteplassen på oversikten over hva mennesker som trenger sosialhjelp får av vår kommune. De fattigste på Askøy er med andre ord mer fattig enn alle de fattige i alle kommunene i Hordaland. Dette faktum mener vi i Venstre er flaut for Askøy som kommune. Vedtaket i utvalget for levekår, om en oppjustering av sosialhjelpsatsene for enslige forsørgere til nasjonal standard er et lite skritt frem. Vi i Venstre er klar på at det ikke er nok.

Det som ville vært et stort byks fremover er at alle som trenger sosialhjelp i Askøy kommune får det samme som andre, i samme situasjon får i sine kommuner.

Vi er nemlig ikke en kommune for alle. Barnefamilier blir ekstra rammet ved at kommunen trekker bort barnetrygd i utregningen av støtte. Barnetrygden er et universelt gode til alle barn i Norge. Slik Askøy kommune praktiserer det straffer de ekstra hardt de som trenger det mest.

Vi er denne våren med i et prosjekt sammen med fylkeskommunen for å bekjempe barnefattigdom. Denne satsingen er et kjempeløft for arbeidet mot barnefattigdom blant innbyggerne på Askøy. Paradoksalt nok er vi som kommune, selv med å bidra til at behovet for denne satsingen er nødvendig!

Derfor har vi bedt om at ordningen med fratrekk av barnetrygd ved utregning av sosialhjelp vurderes. Vi i Venstre er klar på at den må fjernes.

Et slikt grep vil være med på å utjevne forskjeller og gjør livet til de barna det gjelder litt bedre.

Vi i Venstre vil være en pådriver for at barn på Askøy skal ha den best mulige oppvekst vi kan gi, uavhengig av foreldres inntekt eller andre faktorer.

 

Ronny Knutsen

Askøy Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**