Situasjonen i Hurum Venstre – en avklaring

I RHA tirsdag 26.april går 6 navngitte medlemmer i Hurum Venstre ut med et leserbrev og hevder at det hersker «… noe forvirring rundt Hurum Venstres ståsted i flere viktige saker». De presiserer at bakgrunnen for dette er at Hurum Venstre for tiden er splittet. I tillegg hevder de at de er medlemmer av Venstre, står på Venstres program og svarer for egne uttalelser.

Dette krever en forklaring. Det har foregått et lovlig og demokratisk valg av styremedlemmer på årsmøtet i januar, men undertegnede av leserbrevet valgte å ikke delta på dette møtet. Gunn Torill Homme Mathisen har ikke besvart henvendelser fra lokallagsleder (u.t.) eller generalsekretær i Venstre sentralt ved våre forsøk på å få til en dialog og løsning. Det gjør situasjonen bare mer vanskelig når en gruppe medlemmer avviser lovlige og demokratiske prosesser i lokallaget, samtidig som de bruker media for å fremme egne interesser før de i det hele tatt har prøvd å løse situasjonen i partiet.

Alle medlemmer i Venstre har rett til å ytre seg på vegne av partiet i media, men alle innlegg skal klares med styret i forkant. Disse 6 medlemmene har ikke forholdt seg til denne praksisen. Når det er sagt, er jeg opptatt av å se fremover, og å arbeide mot å få løst splittelsen i partiet, gjenopprettet tilliten til velgerne, medlemmene og offentligheten. På vegne av Venstre beklager jeg sterkt at vi har kommet i en slik uheldig situasjon, men vil samtidig forsikre om at det jobbes mot en løsning.

Venstre gikk til valg på viktige saker innen velferd, oppvekst, miljøkrav og samferdsel, og dette skal forplikte både styret, kommunestyrerepresentantene og medlemmene til å sette partiet, valgprogrammet og velgerne først. Venstres folkevalgte skal først og fremst være folkets ombudsmenn.

Arne Adolfsen
Arne Adolfsen
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**