Velkommen til Songdalen, Esben Esther Pirelli Benestad

Fikk gehør: Karianne Øien Andreassen (V) sin interpellasjon ble godt mottatt i Songdalen kommunestyre., Foto: Anne Lise Riseng, BSnett.no

I en interpellasjon til Songdalen kommunestyre, foreslo Songdalen Venstre sin representant Karianne Øien Andreassen å invitere Esben Esther Pirelli Benestad tilbake på offisielt besøk. Interpellasjonen kom på trykk i lokalavisa “Søgne og Songdalen Budstikke” onsdag 27 April, samme dag som det skulle holdes kommunestyremøte.

Dette for å vise at vi som folkevalgte ønsker Esben Ester Pirelli Benestad velkommen tilbake på offisielt besøk til kommunen vår” sier Karianne i en kommentar til BSnett.no.

Her er artikkelen fra BSnett.no:

Ønsker Esben Ester Pirelli Benestad velkommen tilbake til Songdalen

Ordfører og kommunestyremedlemmer i Songdalen er positive til nytt besøk av Pirelli.

Karianne Øien Andreassen (V) tok i en interpellasjon til ordføreren i Songdalen om ordføreren vil ta iniativ til å invitere Espen Ester Pirelli Benestad til et kommunestyremøte i nærmeste fremtid?
Dette for å vise at vi som folkevalgte ønsker Espen Ester Pirelli Benestad velkommen tilbake på offisielt besøk til kommunen vår?

Motstandere skrev brev til kommunen

Spørsmålet er stilt i forbindelse med et brev som har kommet til kommunen, hvor det framgår at det er noen som ikke ønsker at Benestad skal besøke Songdalen noe mer.

Hun foreslo videre: Espen Ester er en erfaren og dyktig foredragsholder. Venstre er sikre på at hen og Ordføreren kan finne et passende tema sammen. Dette da gjerne som et temamøte i forbindelse med et kommende kommunestyremøte.

Ordfører Greibesland svarer

Ordføreren kom med et kortfattet og klart svar hvor han sier at han ser gjerne at alle skolene i kommunen får tilsvarende opplegg som det Finsland skole fikk.

Hvorvidt Pirelli Benestad skal inviteres til kommunestyret, så spiller han ballen videre til kultur og utviklingskomiteen i samarbeid med administrasjonen å ta en vurdering. Han mener det må vurderes om en kan få til et større åpent arrangement der temaet blir satt på dagsorden. Han ber om at dette må foregå til høsten, da det nå er travelt med kommunereform i tillegg til ordinær drift.

Positive tilbakemeldinger

Flere kommunestyremedlemmer syntes dette var en god ide.

Terje Imeland (KrF) mente at skal man ha et slikt møte, som han ikke var i mot, men mente at da må være en balanse.

– Jeg vil gjerne ha en motvekt til Pirelli Benestad sin familiepolitikk. Synes det skal være en utfordrer med et mer tradisjonelt familiesyn som har fungert i tusenvis av år, for eksempel Øyvind Benestad, sa Imeland.

Solveig Jørgensen (Sp) var helt klar:

Jeg synes det er flott og kjempebra at han får komme. Kjempeviktig, var hennes kommentar.

Arild Birkenes (Frp) takket ordføreren for et kort og godt svar. Han mente også at høsten er et bedre tidspunkt.

Helge Stapnes (Ap), leder av kultur og utviklingskomiteen, var også positiv.

– Den utfordringen tar vi i kultur- og utviklingskomiteen på strak arm. Jeg vil berømme Venstre for en god interpellasjjon, sa Stapnes.

Til Imeland hadde han følgende kommentar:

– Jeg har ikke samme behov som Terje for å balansere dette. Et viktig spørsmål for mange.

Ut fra klare signaler kan Pirelli Benestad gjøre seg klar for et nytt besøk i Songdalen til høsten.

Her er interpellasjonen fra Venstre i sin helhet:

Espen Ester Pirelli Benestad, professor i sexologi ved Universitetet i Agder, er en kjent person på Sørlandet og har holdt mange foredrag angående seksualitet for å nevne noe. I samfunnet vårt har han bidratt til å bryte ned tabuer og stigma. Han har vært et forbilde, og en voksen rollemodell for mange om at det ikke er så uvanlig å være litt annerledes. Jeg har selv vært så heldig å være på foredrag med ham og kona i ung alder, da han foreleste en kveld i konfirmasjonsundervisningen min, tilbake på 90-tallet.

Noterer meg at det har vært et brev som har kommet til kommunen, som også har fått flere medieoppslag, med kopi til Foreldrerådet på Finsland skole. I brevet ønsker man ikke Espen Esther velkommen til kommunen på offisielt skolebesøk. Som medlem av Venstre hvor vi ønsker frihet for enkeltmennesket, ønsker jeg å fremme min motvekt til dette brevet, og eventuelle skjulte holdninger i vårt nærmiljø.

Spørsmål: Vil Ordføreren ta iniativ til å invitere Espen Ester Pirelli Benestad til et kommunestyremøte i nærmeste fremtid?
Dette for å vise at vi som folkevalgte ønsker Espen Ester Pirelli Benestad velkommen tilbake på offisielt besøk til kommunen vår.

Espen Ester er en erfaren og dyktig foredragsholder. Venstre er sikre på at hen og Ordføreren kan finne et passende tema sammen. Dette da gjerne som et temamøte i forbindelse med et kommende kommunestyremøte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**