Fullføringsgjennomslag for Troms Venstre

Foto: Steinar Bleken

Fylkestinget vedtok med hurra og enstemmighet fylkesrådets forslag om fullføringsrett for alle i Troms som har fullført og bestått vg1. Vedtaket åpner for søkere som står fast mellom Ungdomsretten og Voksenretten. Ungdom som ikke har klart å fullføre videregående opplæring innenfor Ungdomsrettens uttaksramme på 5 år, slipper dermed å sette livet på vent i påvente av Voksenretten ved 25.

-Dette er en realisering av Troms Venstres årsmøteuttalelse fra 2013 om å fjerne det svarte hullet i utdanningssystemet for å sette folk først, sa Venstres medlem av utdanningskomiteen, fylkesvaraordfører Irene Dahl da saka ble behandla fredag formiddag.

Troms Venstre er svært fornøyd med at partiets ønsker blir realisert gjennom fylkesrådets arbeid, der Venstres fylkesråd for utdanning Roar Sollied har løftet fram denne saka. Troms Venstre vil understreke viktigheten av å fjerne systemiske hindre. Ungdomskullene stuper, og nå er det ledig kapasitet til å slippe alle inn. Alle trenger et verdig liv, og samfunnet trenger hoder og hender.

-Når noen spør meg hva worst case scenario er økonomisk ved denne saka, må jeg svare at worst case scenario er systemisk utelukking av ungdom fra utdanning. Særlig når utdanning er fylkeskommunens hovedoppdrag, sa fylkesråd Sollied under debatten.

Fylkesråden kunne opplyse at mer enn 120 i målgruppen allerede hadde søkt. Det vil bli et toårig prøveprosjekt. – Mer for å justere, med klar intensjon om videreføring, fastslår fylkesråden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**