Fornuften seiret for nytt sykehus!

Yousuf Gilani
Yousuf Gilani

Dette er en gledens dag, sier varaordfører Yousuf Gilani (V).

Yousuf Gilani
Yousuf Gilani

Drammen Venstre er meget godt fornøyd med at helseministeren har besluttet at det nye sykehuset skal ligge på Brakerøya. Venstre var i lang tid den klareste og til dels eneste politiske stemmen mot alternativet med å bygge på dagens tomt. Dette er fullt gjennomslag for det vi har jobbet for i mer enn 5 år, sier Gilani. I 2011 var Venstre helt alene i bystyret om å stemme imot utbygging på dagens tomt. Dette av hensyn til pasienter, ansatte, verneverdig bebyggelse og bymiljø. Mange la ned en stor innsats den gangen for å vise at Drammen hadde gode alternativer som Sundland og Brakerøya. Gleden var stor i Venstre da styret i Helse-Sør Øst den gangen stoppet et enstemmig styre i Vestre Viken som ville ha 10 års byggetid kombinert med sykehusdrift på Bragernes. Selv om Drammen Venstre jobbet mye med Sundland, var vi klare på at Brakerøya var det aller beste alternativet for kollektivtrafikk og klima bl.a. fordi Vestfoldbanen også går der. Når vi frontet Sundland som alternativ, var det fordi det der kunne bygges på statens grunn og uten de usikkerheter flom, grunnforhold og dagens virksomheter og grunneiere på Brakerøya har skapt. Dette ville fort sporet av debatten den gangen. Derfor var arbeidet med Sundland et strategisk grep fra vår side, for å vise gode muligheter midt i byen.

 

Alle partier på Stortinget, unntatt Frp, er enig i at all vekst i trafikk fremover må løses gjennom en byutvikling som gjør at flere kan gå, sykle eller reise kollektivt til jobben. Derfor må byens største arbeidsplass, sykehuset, plasseres riktig. Det er den eneste løsningen om ikke byen vår på nytt skal kveles av biler, støy og forurensing.

 

Drammen Venstre mener Brakerøya er et meget godt valg for pasienter, ansatte, klima, miljø og byutvikling. Vi er veldig glade for fornuften seiret til slutt, og at det nå endelig blir et nytt og fremtidsrettet sykehus i Drammen.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**