God skolestart!

Foto: Phil Roeder

Neste uke er skolen i gang igjen, og de fleste barn gleder seg stort over å være i gang igjen. Også vi politikere gleder oss over å kunne ta fatt på viktige oppgaver, og ikke minst kunne jobbe videre med å utvikle skolen. Det er en av våre viktigste oppgaver.

Du som for første gang er foresatt til et barn som skal starte på skolen, og som i disse dager er fryktelig spent, kan være trygg på at Venstre skal stå på for at årene på skole skal være en god og lærerik opplevelse.

For å gjøre skolen bedre må vi som bevilger penger være villige til å satse, men vi må også stille spørsmål ved hvordan vi jobber, hvordan skolen jobber og hvordan vi kan gjøre skolen og skolehverdagen enda bedre.

I Lillesand har onsdagene vært organisert slik at alle elever i grunnskolen slutter før klokka 12. Er det fortsatt hensiktsmessig, når behovet ikke lenger er der?

Foreldresamtalene har gått fra å være en samtale om barnas utvikling, til å bli en gjennomgang av måloppnåelse. Barnas sosiale situasjon har fått mindre plass. Kan noe av disse tilbakemeldingene heller kommer skriftlig, slik at foreldre får mer tid til å snakke med kontaktlærerne om det som ikke kan tallfestes?

Mobbing er fortsatt et stort problem i skolen. Nesten hver tiende elev i Lillesands-skolen oppgir å ha blitt mobbet. Det er helt uakseptabelt, og kan være ødeleggende for resten av livet. Er det noe som er tidlig innsats, så er det å bekjempe mobbing. Men dette er ikke bare kommunens ansvar. Her må også vi som foreldre være gode forbilder, og vi må følge med på hva som skjer.

Skolen er for viktig til å la vanskelige diskusjoner ligge. Framover skal vi også bruke tid på skolestruktur, og vi skal jobbe videre med kvalitetsplanen. Vi gleder oss til å ta fatt!

God skolestart!

Petter N. Toldnæs
Gruppeleder, Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**