Budsjett 2017: Forventet mer på miljø og skole

Venstre satser på trikk, buss og bane.
Foto: Sveinung Bråthen

Ap, MDG og SV la i dag fram sitt forslag til budsjett for Oslo i 2017. Venstre hadde forventet mer på miljø og skole enn byrådet legger opp til.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Oslo-budsjettet legger opp til en svakere økning på kollektiv de neste fire årene enn Venstre gjennomførte mens vi satt i byråd. Selv om budsjettet økes i 2017, legger byrådet opp til kutt i resten av økonomiplanperioden. Samtidig øker billettprisene neste år, og de vil øke ytterligere fra 2018.

 

– Venstre har jobbet med nebb og klør for å holde kollektivprisene nede i Oslo. Jeg synes det er synd at ikke MDG har tenkt å gjøre det samme, sier Venstres gruppeleder Guri Melby.

Guri Melby

Skuffende på skole

I det nye Oslo-budsjettet velger byrådet også å kutte ut den kommunale styrkingstimen i skolen (en ekstra time undervisning i uka) for 5.-7. trinn. Dette er timer Oslos elever har stor nytte av, og som gjør det mulig å gi elevene bedre undervisning i blant annet basisfagene. Byrådet har dessuten lagt inn et rammekutt på skolen på 14,3 millioner kroner.

 

– Den ekstra undervisningstimen i skolen har vært et verktøy for å kunne gi osloelevene mer tid til undervisning og oppfølging i skolen, sier Melby.

 

Bademeldingen er avlyst

Byrådet legger samtidig frem en skuffende behovsplan for idrett når det gjelder bad. Bademeldingen som Venstre la fram la opp til et nytt bad på Tøyen, som byrådet nå reduserer til en rehabilitering. Dette er i strid med bademeldingen som ble lagt frem av det blågrønne byrådet i forrige periode. I tillegg har byrådet skrinlagt Åsland skytebane, som var idrettens øverste prioritet i mange år, og ny Valle Hovin.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**