Venstre satser på oppvekst

Erik Lundeby, Foto: Ivar Ruud Eide

Vi ønsker økt timetall i basisfagene i Frogn-skolen, sier Venstres Erik Lundeby. som i 2017-budsjettet vil ta ett skritt nærmere målet om en skole blant de ti beste i landet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

Tiltaket kommer i tillegg til nasjonale og lokale satsinger som sto i rådmannens budsjettforslag. Venstre ønsker å beholde disse, men uten at de finansieres gjennom å legge ned Dal, slik rådmannen foreslo.

Venstre ønsker også å omprioritere midler fra rabatten for en ettermiddagsplass i SFO til å innføre søskenmoderasjon, slik det er i barnehage.

-Det blir rimeligere for familier med mange barn å benytte kommunens tilbud, sier Lundeby.

I kulturskolen ønsker Venstre at undervisningen i større grad skal tilbys rundt på de ulike skolene. Det settes av penger til en forsøksordning med dette.

-Det er bedre at én lærer reiser ut til skolen for å ha gitartimer et par timer, enn at seks elever må ta buss eller bli kjørt.

 

Må ta rus på alvor

Et annet tiltak Venstre prioriterer er å sette av ytterligere en halv stilling til ruskonsulent, øremerket elevene i skolene.

-Frogn har fått midler til å styrke skolehelsetjenesten, og dette tiltaket er det Venstre vil prioritere. Både i ungdoms- og videregående skole er det viktig å ta bruk av rusmidler på alvor.

Venstres budsjettforslag for Frogn kommune 2017-2020 blir presentert i Formannskapet 28.11.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**