Viderefører sommertilbudet på Vollenbåten

Foto: Karl Braanas (2003)

Også denne sommeren kan du ta båten til Vollen eller Drøbak for piknik og bading! Fylkestinget vedtok i går å videreføre helgeruten for Vollenbåten for sommeren 2017. Etter forslag fra Venstre vedtok fylkestinget også at tilbudet skal vurderes utvidet fra 9 til 13 helger fra sommeren 2018.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

– Gledelig

Venstres Jan M. Vevatne​ fikk på plass Vollenbåten på 90-tallet. I 2015 startet en prøveordning med sommerrute i helgene med båt fra Oslo til Vollen, Drøbak og Oscarsborg. – Det er veldig gledelig at sommerbåten blir videreført, sier Njål Vikdal, fylkespolitiker og leder av Asker Venstre.

Prøveordning blir permanent

Mr. Vollenbåten (Jan Vevatne, til venstre) og Njål Vikdal, Lokallagsleder i Asker på åpningen av Vollenbåten i 2015.

Fylkestinget vedtok i mars 2015 å be Ruter sett igang en prøveordning med helgerute for Vollenbåten sommeren 2015 og 2016. Ruter etablerte som oppfølging av vedtaket Linje B 22 med tre daglige turer fra Aker Brygge, langs vestsiden av fjorden via Vollen i Asker til Drøbak, lørdager og søndager i skolens sommerferie.

Populær

Denne linja har vært et godt tilskudd til sommertrafikken på fjorden, har svært populær og er et viktig tilskudd for utvikling av Vollen, Drøbak og Oscarsborg som sommerdestinasjoner.

Videreføring til sommeren 2018

Fylkestinget har nå vedtatt en videreføring av tilbudet, til tross for at Asker og Røyken ikke lengre ønsker å bidra til finansieringen av tilbudet. Etter forslag fra Venstre vedtok også fylkestinget enstemmig at en utvidelse av tilbudet fra 9 til 13 helger må vurderes fra 2018.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**