Språkrådet blir værende i Oslo

I dag ble det kjent at Språkrådet blir værende i Oslo. Leder i Oslo Venstre, Espen Ophaug, gleder seg over nyheten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

I februar ble det kjent at regjeringen sammen med Venstre planla å flytte flere statlige arbeidsplasser ut av Oslo. Det handlet om å sikre sterke fagmiljøer flere steder, desentralisering av makt og hensiktsmessige lokalisering av statlige organer. I forbindelse med dette arbeidet skulle det gjøres en vurdering av hvorvidt Språkrådet kunne flyttes, og nå er vurderingen klar: det er mest hensiktsmessig at Språkrådet blir i Oslo.

-Det er jeg veldig glad for, fordi det viser at Venstre ikke flytter ut viktige statlige organer med det som mål i seg selv, men at plasseringen handler om å sikre plassering der de sterke fagmiljøene finnes, sier Ophaug.

Den faglige utredningen departementet har gjort er svært tydelig på at beste for Språkrådet er å ligge i Oslo, og det viktigste argumentet er kompetansebehov.

-Oslo Venstre er glade for at de faglige argumentene har fått veie tyngst i denne saken, det sikrer at vi har et sterkt Språkråd både på kort og lang sikt. Selv om det er mange steder i Norge som har gode språkmiljø, så er det ingen tvil om at det på mange av Språkrådets ansvarsområder er i Oslo at den tyngste kompetansen sitter. Et eksempel er tegnspråksmiljøet, som lenge har kjempet for å beholde Språkrådet i Oslo, fortsetter Ophaug.

Han understreker at Oslo har et godt og sammensatt arbeidsmarked, og at også Språkrådet er viktige arbeidsplasser for Oslo å beholde for å sikre et godt fagmiljø for språk og språkpolitikk i byen også framover.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**