Best for studenter i Agder

Faksimile: Studvest

Vi trenger kunnskap for å løse klimakrisen, helbrede sykdom, utvikle skolesystemet og skape innovasjon i offentlig og privat sektor. Kunnskap er grunnlaget for demokrati, verdiskaping og velferd. Dette er noen av grunnene til at Venstre brenner for høyere utdanning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

Venstre får terningkast seks av et uavhengig panel i studentavisa Studvest for sin studentpolitikk, og gode skussmål fra leder av Norsk student organisasjon Mats Beldo Johansen, som kaller partiet for «studentenes vaktbikkje på Stortinget». Venstre har også jobbet fram midlene til Mechatronics Innovation Lab (MIL) og vi har prioritert Universitetet i Agder ved enhver anledning. Vi lover å være UiAs beste venn også i fortsettelsen.

Venstres fire viktigste mål for forskning og høyere utdanning er

  • å stimulere til forskning i verdensklasse
  • å øke undervisningskvaliteten på utdanningsinstitusjonene
  • å sikre studentene et godt studentliv
  • å legge til rette for mer forskning og innovasjon i næringslivet

Før Stortingsvalget i 2013 ble det kalt ambisiøst å bygge 1000 studentboliger i året. Etter at Venstre, KrF og Regjeringen ble enige om budsjett for 2017 bygges det nå 2500 studentboliger i året. Venstre har kjempet inn flere studentboliger i hver eneste budsjettforhandling. Vi har startet innfasingen av 11 måneders studiestøtte, noe nesten alle partier har vært enige om, men Venstre har vært den som faktisk har kjempet det inn i budsjettene. Mye har med andre ord blitt gjort, men nå må vi se fremover og jobbe videre.

I neste periode lover vi blant annet å kjempe for økt studiestøtte, bygge minst 3000 studentboliger årlig, øke antall studieplasser og tilrettelegge for bedre psykisk studenthelse. Her finner du alle våre løfter.

Denne perioden har vist at Venstre er partiet for studenter. Med Venstre får du et parti som oppriktig brenner for forskning og høyere utdanning. Ikke minst har vi vist at vi faktisk prioriterer studentene i praktisk politikk. Med Venstre får studentene en tydelig stemme på Stortinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**