Nesøya – Flere bussavganger

Jostein F. Tellnes og Njål Vikdal jubler for at Venstres gjennomslag på Stortinget gir mer buss i Asker., Foto: Olav Heggø, Fotovisjon

Nå dobles antall bussavganger fra Nesøya til Sandvika (linje 265) utenom rush. Det blir avganger hver halvtime til kl.19.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**

Det blir enklere å komme seg fram og tilbake til Sandvika, eller andre deler av Asker, med bussen til fritidsaktiviteter eller nødvendige ærender.

Det er et resultat av målbevist satsing fra Venstre fra Stortinget, via fylkestinget til oss i Asker Venstre.

Venstre har siden 2013 kjempet inn mye penger til kollektivtiltak i storbyene. Med de rødgrønne fikk Oslo og Akershus til sammen 260 millioner kroner i statlige belønningsmidler i 2009-2013. Fra 2014-2017 er det i alt tildelt 1.610 millioner kroner – altså en seksdobling – som går til Ruter.

Venstre har etterlyst flere busser i hele Asker. Nå fikk Ruter penger – gjennom Venstres kamp for et bedre kollektivtilbud i storbyene. I denne runden fikk Slemmestadveien, Nesøya, Holmen, Nesbru og Hvalstad et bedre tilbud.

Veksten i kollektivtrafikken i Asker, Røyken og Hurum var på 9,7% i 2017. Det er høyest i Akershus.

Asker Venstre ønsker også en styrking av busstilbudene til Heggedal og et bedre busstilbud på tvers fra Asker sør og Røyken til Asker sentrum.

Venstre vil gjøre det enklere å reise miljøvennlig. Venstre vil fortsette satsingen på å gi Oslo og Akershus et bedre kollektivtilbud.

Ruteendringene trår i kraft 8.april.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**