Til innhold

For dårlig merking når tunnelen stenges

Foto: Marit Kalgraf (arkiv)

Hver gang Stongafjelltunnelen stenges, skaper det kaos på veiene på Askøy, skriver Merethe R. Jentoft i Askøy Venstre.

Dette er et stort irritasjonsmoment for mange.

Vi har alt for dårlig merking for når Stongafjelltunnelen er stengt. Dette resulterer i biler blir stående på tomgang i kø i påvente om at tunnelen skal åpne igjen. Dette er ikke positivt for miljø eller bruk av folks tid.

Tre ganger på én uke har Stongafjelltunnelen blitt stengt på kort varsel. Fra sør er det først ved tunnelåpningen en får beskjed at tunnelen er stengt, noe som ikke gir noe trygg mulighet til omkjøring

Senest fredag formiddag i forrige uke kjørte biler fra Kleppestø opp mot tunnelen, på tross av at tunnelen hadde vært stengt i 30 minutter. Dette fordi det er ingen mulighet å se at tunnelen var stengt når en kommer kjørende. Når en kommer fra Kleppestø kan det også skape farlige situasjoner. Det er vanlig å øke farten når en kommer fra 50-sone til 70-sone. Og når en ikke ser rundt svingen så kan det skape farlige situasjoner ved kødannelse. Her trenger en lys for stengt tunnel ved rundkjøringen ved Klubben.

På nordsiden av tunnelen skulle det ha vært lys markering for stengt tunnel så tidlig som ved avkjøring til Kleppe. Dette vil gi større mulighet for å bruke øvre Kleppe som omkjøring. Det er tross alt denne veien som er anbefalt å bruke ved omkjøring. Skarholmvegen er ikke god nok til å ta av for trafikk og kan fort skape mer kø. Veien er alt for smal og har for dårlig sikt. Det er viktig å få på plass markering for å unngå unødvendig kjøring.

Unødvendig kjøring er ikke bra for miljøet. Det er heller ikke bra å stå på tomgang i kø, så dette er noe som må bli tatt tak i med en gang!